REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Dobre senior i-a transmis postul de viceprimar lui Babu, prietenul fiului său

Dobre senior i-a transmis postul de viceprimar lui Babu, prietenul fiului său

Replica API 24 iunie 2016 | 17:48 846

Avem primar, avem şi secunzi la primărie

Avem primar, avem şi secunzi la primărie

În cadrul şedinţei de constituire a Consiliului Local Constanţa, programată ieri, au fost desemnaţi şi viceprimarii. Cum PMP-ul a afirmat că nu are pretenţii, iar PNL nu a desemnat vreun candidat, PSD i-a propus pe Dumitru Babu (care îi ia astfel locul lui Mircea Dobre) şi Costin Răsăuţeanu. Babu a primit 16 voturi pentru şi 9 împotrivă, iar Răsăuţeanu a primit 15 voturi pentru şi 10 împotrivă. Ambele propuneri din partea social democraţilor au fost validate.

Dumitru Babu

Dacă în privinţa lui Costin Răsăuţeanu nu era o surpriză că va continua pe postul de viceprimar şi în acest mandat, alegerea lui Dumitru Babu a uimit pe toată lumea. Economist de profesie, Dumitru Babu este şi administratorul SC Dalgeco Confecţii Textile SRL. Totuşi, cum a fost desemnat de reprezentanţii PSD eligibil pentru funcţia de viceprimar, ce l-a recomandat? După cum a afirmat şi el, se pare că are o prietenie de mai bine de două decenii cu deputatul Mircea-Titus Dobre (fiul consilierului municipal Mircea Dobre, până ieri viceprimar). Prietenia dintre cei doi este atât de strânsă încât Babu a împrumutat 325.000 de euro de la Dobre Jr. Iar de aici până la gândul că Babu a fost propus chiar de Mircea Dobre a mai fost un singur pas. Despre acest aspect, Decebal Făgădău a afirmat că s-a consultat cu Mircea Dobre în ceea ce îl priveşte pe Dumitru Babu. Dumitru Babu are 38 de ani, este căsătorit şi are un copil în vârstă de 10 ani. În noul mandat acesta speră că va avea o relaţie de colaborare bună cu toţi colegii săi. „Intenţia mea este una corectă şi eu nu îmi doresc altceva decât să trăiesc în acest oraş până la moarte. Sunt convins că vom face o treabă bună în această formulă şi cred că PNL-ul ne va susţine”, a afirmat noul viceprimar. Acesta a mai menţionat că într-adevăr conduce SC Dalgeco Confecţii Textile SRL şi că în perioada imediat următoare va renunţa la postul de administrator pentru a nu intra într-un conflict de interese. „În prezent sunt administratorul firmei, dar voi renunţa la această funcţie şi voi fi doar acţionar”, a mai afirmat Babu.

Răsăuțeanu, în continuare viceprimar

Costin Răsăuțeanu care este cu ceva mai multă experiență la Consiliul Local a precizat că se va lucra în continuare la capitolul administrație. „Urmează să lucrăm în continuare la îmbunătăţirea calităţii administrative, la atitudine și abordare. Am încredere că împreună cu o echipă de profesioniști vom avea un consiliu local funcțional care va reuşi să pună în aplicare proiectele benefice. Cred că vom reuși să răspundem așteptărilor constănțenilor”, a declarat, la rândul său, Răsăuţeanu. Conform declarației de avere depusă în luna iunie 2015, Răsăuțeanu are un apartament de 60mp cumpărat în 2015, un autoturism Volkswagen din 2001 și depozite bancare care totalizează aproape 38.000 lei. Pe de altă parte, el are un credit în valoare de 246.000 de lei pe care trebuie să-l achite până în anul 2045.Acesta este asociat unic al unei firme și deține funcții de conducere în două asociații. Răsăuțeanu este expert în fonduri structurale și are 35 ani.

Ce spune Decebal Făgădău despre Babu și Răsăuțeanu

„În primul rând, Costin Răsăuțeanu e o continuare a activității sale din mandatul anterior. A fost foarte implicat în mandatul trecutu, iar eu am fost mulțumit de evoluția sa. Pe Dumitru Babu l-am propus pentru că vine din mediul privat cu o altă viziune în administrație. Dacă administrația locală suferă de ceva este de insuficiență. Probabil domnul Babu va fi reprezentantul meu Consiliul Consultativ Economic”, a declarat Decebal Făgădău.

Mihaela UNGUREANU, Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218