REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Doi constănțeni, în fața celei mai mari provocări a carierei!

Doi constănțeni, în fața celei mai mari provocări a carierei!

Replica API 15 martie 2017 | 15:47 410

Nu o dată sportivii încearcă, iar de multe ori chiar reușesc, să-și depășească limitele în dorința de a găsi mereu o motivație. Este și cazul a doi constănțeni, Bogdan Ofițeru (30 de ani) și Mihai Nenciu (37 ani), care după ce și-au făcut “încălzirea“ în probe de maraton la care cei mai mulți dintre noi ajung la epuizarea fizică doar privind la televizor, au trecut la un nivel superior. Cei doi vor participa, în perioada 7-9 aprilie, în Croația, la ultramaratonul “100 miles of Istria“, o probă prea puțin cunoscută, rezervată doar sportivilor dispuși să-și testeze limitele. Iar acestea vor fi greu încercate, organizatorii pregătindu-le celor peste de 700 de participanți înscriși un traseu montan de 171 km cu diferențe uriașe de nivel, care va trebui parcurs în cel mult 48 de ore de alergare continuă, fără oprire ! Doar atât vor avea la dispoziție sportivii care vor reprezenta 41 de țări pentru a traversa, pe trasee nemarcate, de la est la vest, munții Cicarija și Ucka (între orașele Labin și Umag). „Este extrem de dificil, mai ales că noi suntem obișnuiți cu alergarea pe teren plat, nicidecum montan. Iar antrenamentele se efectuează pe teren plat... Ne-am pregătit bine, cu multe ore de antrenamente săptămânal, cu peste 200 de km alergați în fiecare săptămână ! Nu va fi primul concurs de acest gen, pentru că anul trecut am participat la ultramaratonul din Turcia, de la Cappadocia, de 120km, unde am obținut rezultate bune, care ne oferă încredere. Toate acestea sunt motive care ne dau speranțe, moralul necesar pentru a încerca să încheiem concursul din Croația în mai puțin de 30 de ore...Ar fi cu adevărat un rezultat remarcabil“, a declarat Mihai Nenciu. Ultramaratonul din Croația face parte din circuitul Ultra World Trail Tour, fiecare concurent urmând să primească puncte.

PREMIERĂ PENTRU CONSTANȚA. Maratonul de la Istria va fi o premieră și pentru Constanța, fiind pentru prima oară când un sportiv de la malul mării participă la acest eveniment. Istria, cea mai mare peninsulă a Mării Adriatice, aflată în partea de nord, la jumătatea distanței dintre Ecuator și Polul Nord, oferă o varietate de trasee montane cu vegetație luxuriantă, cu orașe și cetăți medievale aflate în vârful dealurilor, cu păduri dese și văi noroioase care transformă zona într-una de o frumusețe deosebită. Pentru cei doi atleți constănțeni, frumusețile locului vor fi trecute însă pe plan secund, dificultatea traseului urmând să le stoarcă și ultimele picături de energie. „Duritatea acestei competiții de alergare nu rezultă doar din faptul că se vor depăși 20 de mii de calorii consumate consumate ci că fiecare alergător va trebui să aibă asupra sa echipament de alergare pentru condiții meteo nefavorabile (bluză cu mânecă lungă,pantaloni de alergare lungi, jachetă impermeabilă, mănuși). Adevărata provocare va fi însă de ordin mental, în condițiile în care pe lângă oboseala acumulată se adaugă privarea de somn și odihnă“ a mărturisit și Bogdan Ofițeru.

Sorin TEODOREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mult Succes!!!
8
0
Hai baieti!!!! Stim ca puteti!!!!
8
0
Ecuator,poate!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367