REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Doi încarcă - trei descarcă la Consiliul Local, pentru solicitările DNA în dosarul lui Radu Mazăre

Doi încarcă - trei descarcă la Consiliul Local, pentru solicitările DNA în dosarul lui Radu Mazăre

Replica API 31 martie 2015 | 08:10 286

Ca la nebuni

Ca la nebuni

Luni, Consiliul Local Constanţa (CLC) şi-a demonstrat amatorismul prin excelenţă, reuşind performanţa să nu adopte dar nici să nu respingă nu un proiect, ci două proiecte de hotărâre identice!

Amintim că s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu, în privinţa primarului Constanţei, Radu Mazăre. Este vorba de o subevaluare a unui teren, vândut de Primăria Constanţa în 2007, o subevaluare a terenului pe care se află Cazinoul din Mamaia, vândut în 2004, o a treia acuzaţie se referă la nesuspendarea din funcţia publică a patru funcţionari trimişi în judecată în dosarul retrocedărilor, iar ultima acuzaţie se referă la nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti.

Toate aceste patru acuzaţii fac obiectul dosarului 93/P/2013, al lui Radu Mazăre, la care CLC a bâjbâit într-o formă teribilă. Consilierul Sorina Tuşa a solicitat constituirea ca parte civilă în dosar, iar viceprimarul Decebal Făgădău a solicitat un proiect de hotărâre identic, însă reformulat ca „nu ne constituim ca parte civilă”.

„Faptul că prin această constituire de parte civilă nu aducem acuze absolut nimănui. (...) Vorbim de constituire ca parte civilă faţă de suspectul Radu Mazăre. Dar, repet, nu vorbim de o acuză pe care o aducem suspectului, eu vreau să spun că, din punctul nostru de vedere, o constituire de parte civilă este o îndeplinire a obligaţiei pe care o are CL prin consilierii săi, în scopul administrării corespunzătoare a patrimoniului municipiului Constanţa”, a spus Tuşa, în solicitarea sa. Votul a fost ca la desene animate: 6 voturi „pentru”, 11 „abţineri” şi 6 „împotrivă”, la ambele proiecte. Practic, CLC va trimite către DNA un răspuns care va conţine... nimic.
Evident, „pentru” au votat consilierii din opoziţie.

„Se va trimite votul uninominal, fiecare cum a vota, șase așa, șase așa... altfel, nu ai cum”, ne-a mai spus un consilier.

După ședința CLC, viceprimarul Decebal Făgădău a precizat că votul este „un rezultat al măsurătorii fricii şi, în aceeaşi măsură, al bărbăţiei” și a amenințat că ar putea duce inclusiv la demisia sa din funcția de președinte al formațiunii municipale a PSD.

„După cum s-a văzut în rezultatul votului nu ne-am consultat înainte, tocmai pentru a nu influenţa rezultatul votului sau votul fiecăruia. Rezultatul votului de astăzi este un rezultat al măsurătorii fricii şi, în aceeaşi măsură, al bărbăţiei. Suntem într-o situaţie aberantă: CL a aprobat nişte vânzări, CL a aprobat la ce preţuri să se facă aceste vânzări, CL a făcut o expertiză, pe care şi-a însuşit-o şi din care reiese că nu există nici un prejudiciu. Mi se pare nefiresc ca să recunoşti un potenţial prejudiciu atâta timp cât tu ai votat consecvent pentru vânzare, pentru stabilire de preţ şi pentru faptul că nu există prejudiciu. Da, într-adevăr am suferit o dezamăgire, mă gândesc la reprecursiunile politice ale acestui vot, inclusiv demisia mea din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Constanţa. Nu s-a promovat nici o hotărâre a CL, însă v-am răspuns mai mult din punctul de vedere al funcţiei politice pe care o am. Atâta vreme cât nu ai niciun argument să votezi altfel, iar abţinerea mi se pare ceea ce v-am spus”, a spus Făgădău.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367