REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DOSAR: Dragnea nu voia ca soția lui să fie funcționar public și să depună declarație de avere

DOSAR: Dragnea nu voia ca soția lui să fie funcționar public și să depună declarație de avere

Replica API 25 august 2016 | 10:14 275

Liviu Dragnea nu dorea ca fosta lui soție să fie funcționar public și astfel să depună declarație de avere și a cerut înființarea unui serviciu în cadrul DGASPC Teleorman, care să poată funcționa cu personal contractual și care a fost condus de aceasta, se arată în actele dosarului prin care cei doi au fost trimiși în judecată de DNA.

Potrivit documentelor, fosta șefă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, Floarea Alesu, de asemenea deferită justiției în acest dosar, le-a povestit procurorilor că, în urma modificării legislației în anul 2009, respectiv în cursul lunii iulie, i s-a cerut de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) ca funcțiile contractuale din cadrul DGASPC Teleorman să fie transformate în funcții publice.

În acest context, Floarea Alesu l-a informat pe Liviu Dragnea, la acea vreme președinte al Consiliului Județean, că ANFP nu a aprobat ca Biroul de proiecte programe și strategii al DGASPC Teleorman, al cărui șef era Bombonica Dragnea, la acel moment soția lui, să rămână încadrat cu personal contractual.

Astfel, Dragnea i-a cerut să găsească o modalitate de a înființa în cadrul DGASPC Teleorman un serviciu cu personal contractual în care să fie încadrate soția acestuia, dar și două persoane care figurau pe organigrama Direcției, dar care, de fapt, lucrau la sediul PSD Teleorman. În urma solicitării președintelui CJ Teleorman, a fost înființat Serviciul Secretariat.

"Înființarea serviciului s-a realizat ca urmare a solicitării președintelui Consiliului Județean Teleorman Dragnea Nicolae, ca doamna Dragnea Bombonica, soția acestuia să nu fie funcționar public, ci personal contractual. I-am arătat acestuia ca variantă de serviciu cu personal contractual doar Serviciul Administrativ care avea în componență pază, PSI, șoferi și femei de serviciu și acesta m-a trimis la consilierul său personal cu care să analizez organigrama și să găsesc o altă variantă motivându-mi că doar nu o să o pun pe soția sa șefă peste femeile de serviciu", a declarat Floarea Alesu.

Fosta șefă a Serviciului Resurse Umane a arătat că Bombonica Dragnea a refuzat să fie numită funcționar public pentru a nu da declarații de avere.

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614