REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Două educatoare de la Centrul de Plasament Delfinul, suspendate din funcţie: ar fi vorbit pe Facebook despre cum băteau copiii

Două educatoare de la Centrul de Plasament Delfinul, suspendate din funcţie: ar fi vorbit pe Facebook despre cum băteau copiii

Replica API 30 octombrie 2014 | 00:51 811

Apucături nesănătoase

Apucături nesănătoase

Anchetă de amploare la Centrul de Plasament Delfinul din Agigea. Este vorba despre două educatoare care ar fi fost surprinse discutând pe Facebook despre metodele aplicate copiilor cu scopul de a-i pune cu „botul pe labe”. Mai exact, una dintre ele o învăţa pe celalaltă să-l ia de păr pe un anumit minor cu promisiunea: „să vezi cum se potoleşte”. Reprezentanţii DGAPC Constanţa au demarat o anchetă internă, cele două fiind suspendate din funcţie.

Ancheta a fost demarată încă de luni, 27 octombrie, când informaţia a ajuns şi la urechile reprezentanţilor DGASPC Constanţa. Din câte se pare, ar fi vorba despre două educatoare de la Centrul de Plasament Delfinul din Agigea, care ar fi fost surprinse discutând pe site-ul de socializare Facebook despre metodele de a linişti copiii. Mai exact, una dintre ele îi spunea celeilalte să ia deoparte un anumit minor şi să-l „caftească” pentru a se răcori, dar şi pe alţi doi, ceva mai agitaţi, după care va vedea cum se vor potoli. Se pare că discuţia a fost văzută de către un părinte şi făcută publică. Cele două educatoare nu recunosc, menţionând că le-au fost sparte conturile de Facebook. Reprezentanţii DGASPC Constanţa au dechis o anchetă, suspendându-le din funcţie pe cele două. „Este vorba de două angajate ale Centrului de Plasament, s-a constituit o comisie de anchetă şi, începând de luni, se fac cercetări în acest caz, după care se va stabili ce s-a întâmplat. Momentan este prematur. Angajatele sunt suspendate din funcţie în acest moment până la finalizarea anchetei. Este vorba despre Delfinul, din Agigea. Mai exact, ar fi vorba despre o conversaţie pe mesageria privată a celor două. Până laproba contrarie pornim de la prezumţia de nevinovăţie. Mai departe vom vedea dacă se impune să sesizăm organele de urmărire penală, noi urmăm procedura”, a declarat, pentru „Replica”, Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367