REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dragnea: Dacă PSD câștigă în toamnă alegerile, este imposibilă impunerea unui premier tehnocrat

Dragnea: Dacă PSD câștigă în toamnă alegerile, este imposibilă impunerea unui premier tehnocrat

Replica API 28 iunie 2016 | 00:00 275

Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a exclus, duminică seara, varianta unui premier tehnocrat impus, a unei 'marionete', în cazul în care PSD va câștiga alegerile parlamentare.

"Numirea unei marionete, dacă noi vom câștiga alegerile, așa ceva este imposibil. O relație corectă cu președintele vreau să o avem și acum, și mâine, și la toamnă, și la anul, și anii următori, dar impunerea unui premier este imposibilă. Dacă noi vom câștiga alegerile vom reuși să facem o majoritate. Acea majoritate va merge la Cotroceni și va prezenta o propunere de prim-ministru pe care o va susține. Dacă va veni cu o altă propunere, o vom pica în Parlament și vom merge din nou cu propunerea noastră și dacă va veni cu o altă propunere, atunci vom merge la anticipate. Data trecută a fost o situație cu totul specială. Ca să stăm în plină iarnă cu un guvern interimar, cu o perioadă de instabilitate, neavând în spate un vot proaspăt al poporului, era greu să mergem pe calea aia. (...) Așa se face. Parlamentul, partidele se întâlnesc, reușesc să facă o majoritate. Poate nu o facem noi, o fac ceilalți, se duc cu propunerea la Cotroceni și președintele ia act de asta, nu poate să nu țină cont. Și, din câte știu eu, președintele Iohannis, sper să rămână, în continuare, așa constituțional cum a spus că vrea să fie, nu cum a fost predecesorul", a afirmat, duminică, Dragnea într-o emisiune la România TV.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367