REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Dragnea și-a pus om și la Comisia pentru comunitățile de români din afara țării. Diaconu: PSD vrea să mă reducă la tăcere!

Dragnea și-a pus om și la Comisia pentru comunitățile de români din afara țării. Diaconu: PSD vrea să mă reducă la tăcere!

Replica API 7 martie 2015 | 00:00 340

PSD a cerut înlocuirea deputatului Bogdan Diaconu Comisia din Comisia pentru comunitățile de români din afara țării. Actualul președinte al partidului România Unită a ajuns într-o nouă fază a războiului cu fostul său partid. Naționalistul Diaconu a fost înlocuit cu Valentin Boboc, un „reprezentant de seamă al PSD Teleorman (așadar al lui Liviu Dragnea), a cărui experiență în administrația locală din Alexandria și în instalațiile orașului îl recomandă puternic pentru a proteja PSD să ignore în continuare cele câteva milioane de români aflați în afara granițelor țării. Somn ușor, PSD, până la următoarele alegeri!”, susține Diaconu.

Deputatul mai precizează că PSD a intenționat astfel să îl reducă la tăcere, pentru a doua oară, după ce a mai fost exclus din Comisia Juridică, pe atunci fiind încă membru al partidului, de, culmea, „secretara lui Dragnea”.

„Prima înlocuire s-a întâmplat când eram încă în PSD, în cadrul Comisiei Juridice. Am fost înlocuit cu celebra „fata lui Dragnea”, Cătălina Ștefănescu, care nu avea nici un fel de pregătire juridică. Nu a fost o problemă, pentru că m-am dus la Comisia românilor din afara granițelor și am considerat că este o comisie care îmi poate oferi instrumentele pentru a face ceva, într-un domeniu în care mă interesa. După care am fost schimbat din poziția de vicepreședinte al Comisiei, în momentul în care am plecat din PSD pentru a forma PRU. Iar nu a fost o problemă, funcția aparținea PSD și am zis că din postura de membru îmi pot duce activitatea mai departe în interesul românilor din afara granițelor. Acum văd că această activitate chiar deranjează și a trebuit să nu mai fiu membru al Comisiei. Nu va schimba cu nimic atitudinea și munca mea”, a spus Diaconu, pentru Replica.

Diaconu acuză: Comisia se plimbă pe banii Parlamentului!

Deputatul susține că „din decență” a fost reținut în declarații în ceea ce privește adevărata activitate a Comisiei pentru românii din afara granițelor, precizând că aceasta organizează conferințe de presă pentru a prezenta „jurnale de călătorie”.

„Îmi cer scuze că nu vreau să jignesc pe nimeni, dar este o activitate pur formală și inexistentă. Este o gargară generală pe care Comisia sau Parlamentul o au în privința românilor din afara granițelor. (...) Practic, se plimbă (Comisia – n.r.) pe banii Parlamentului sub diverse pretexte. Dacă ne uităm la conferințele de presă, nu înseamnă altceva decât jurnale de călătorie, nu există nimic concret în ceea ce privește schimbarea în bine a vieții comunităților românești din afara țării. Spre deosebire de ceilalți membri ai Comisiei, țin să precizez, deși n-am făcut niciodată, din decență, dar este momentul s-o spun, toate deplasările pe care le-am făcut au fost strict pe banii mei, fără să fie vreun decont din partea Camerei Deputaților. Toate vizitele făcute de Comisie pe banii Parlamentului nu m-au inclus niciodată”, a concluzionat Diaconu, pentru Replica.

M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369