REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dragomir, declaraţie politică de Ziua Mondială a Turismului

Dragomir, declaraţie politică de Ziua Mondială a Turismului

Replica API 28 septembrie 2016 | 00:20 267

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, face referire, în declarația politică susținută în plenul Camerei Deputaților, la faptul că astăzi, 27 septembrie a.c., în întreaga lume se sărbătorește Ziua Mondială a Turismului. „Ziua Mondială a Turismului a fost celebrată pentru prima dată în toată lumea în anul 1980 şi are ca scop principal conştientizarea importanţei turismului, a valorilor sale sociale, culturale, politice şi economice. Se atrage, astfel, atenţia asupra rolului turismului în construirea unui viitor mai durabil, prin participarea întregii comunităţi la procesul de dezvoltare”, afirmă parlamentarul liberal.

Deputatul Gheorghe Dragomir consideră că „deşi numărul turiştilor care vizitează ţara noastră este, potrivit statisticilor, într-un trend ascendent, turismul din România are încă nevoie de investiţii susţinute pentru a redeveni competitiv. România are o serie de obiective turistice unice în Europa şi chiar în lume, însă absenţa unei promovări eficiente se traduce, anual, în pierderi de miliarde de euro pentru economia locală și națională. Cu siguranţă, promovarea deficitară, lipsa unei viziuni şi absenţa unei strategii eficiente ar putea fi printre cauzele pentru care ţara noastră nu exploatează la maximum potenţialul turistic de care dispune”.

În ceea ce privește turismul practicat în stațiunile de pe litoralul românesc, președintele PNL Constanța susține că județul Constanța nu a știut să-și pună în valoare atracțiile turistice. „Binecuvântat cu numeroase destinații și atracţii turistice, judeţul Constanţa nu a ştiut în toţi aceşti ani să și le pună în valoare. Mai mult, în ultimii 15 ani, autorităţile locale şi-au bătut joc de ele, contribuind la degradarea lor. Mizând soarta economică a litoralului românesc pe cartea dezmăţului şi a kitsch-ului, administraţia pesedistă a distrus tot ceea ce putea numi turism în județul Constanța. Ani întregi turiștii au fost <<încântați>> cu un turism al prost-gustului, fără programe turistice, fără alternativă, fără strălucirea de altădată. La tot acest spectacol grotesc s-a adăugat o dezvoltare haotică a infrastructurii turistice”, spune deputatul Gheorghe Dragomir.

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, este de părere că „județul Constanța și stațiunile litoralului trebuie să se scuture de praf și să redevină obiective turistice importante, care să poată satisface și cele mai înalte standarde de calitate, atât pentru turiștii străini, cât și pentru cei din țară”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367