REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Dragomir: În ultimii 16 ani, constănţenii au fost umiliţi de o administraţie de clan, coruptă şi incompetentă marca PSD

Dragomir: În ultimii 16 ani, constănţenii au fost umiliţi de o administraţie de clan, coruptă şi incompetentă marca PSD

Replica API 6 mai 2016 | 00:45 142

Interviu cu preşedintele PNL Constanţa

Interviu cu preşedintele PNL Constanţa

Gheorghe Dragomir

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, este propunerea partidului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Campania electorală a luat oficial startul de astăzi, iar liderul liberalilor constănţeni a precizat, în cadrul unui interviu, ce crede că se va întâmpla pe data de 5 iunie. totodată, Gheorghe Dragomir a comentat şi decizia Curţii Constituţionale, punctând că: „CCR a respins sesizarea privind numărul de semnături, drept pentru care discuţia efectivă despre numărul de tururi, dacă este corect un singur tur sau două în alegerea primarilor, urmând să fie purtată cel mai probabil săptămâna viitoare”.

Reporter: Cum comentaţi decizia CCR privind alegerile într-un singur tur? La nivelul judeţului Constanţa, în aceste condiţii, care este şansa PNL de câştiga în faţa PSD-ului?

Gheorghe Dragomir: În primul rând, vreau să atrag atenţia asupra faptului că CCR nu a discutat pe subiectul alegerii primarilor într-un singur tur sau în două, ci doar pe procedură. Curtea Constituţională a României a respins sesizarea privind numărul de semnături, drept pentru care discuţia efectivă despre numărul de tururi, dacă este corect un singur tur sau două în alegerea primarilor, urmând să fie purtată cel mai probabil săptămâna viitoare. Este pentru prima dată când CCR analizează această speţă, care este extrem de importantă asupra legitimităţii şi încrederii de care beneficiază primarul în exercitarea mandatului. Cred că singura modalitate în acord cu prevederile constituţionale este cea de alegere a primarilor în funcţie de obţinerea votului favorabil din partea unei majorităţi, şi anume 50% plus 1. Este culmea absurdului ca primarul să fie ales într-un singur tur, foarte probabil cu un scor între 15-30%, dar să fie demis prin referendum, conform legii, cu 50% plus 1. Astfel, cele două norme legislative se bat cap în cap şi introduc instabilitate în administraţia locală, bazată pe lipsă de legitimitate şi reprezentativitate cerute de Constituţie. Indiferent de decizia CCR, echipa PNL Constanţa va câştiga alegerile în municipiu şi în judeţ. Suntem singura forţă credibilă de dreapta din Constanţa şi constănţenii ştiu acest lucru. Viziunea şi proiectele noastre de dezvoltare vorbesc de la sine. Ştim că cetăţenii vor alege bine.

Rep.: Descrieţi-ne, pe scurt, echipa Partidului Naţional Liberal pentru Consiliul Judeţean Constanţa. De ce ar trebui să aleagă constănţenii această echipă?

G.D.: Întreaga echipă liberală este puternică şi unită. Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal intră cu aceste atribute în campania electorală şi tot aşa vom continua următoarele 30 de zile. Avem proiecte concrete şi bune pentru Constanţa. Venim cu o viziune nouă şi eficientă în administraţia publică, bazată în primul rând pe respectul faţă de cetăţean! Vom lupta pentru a face Constanţa puternică, aşa cum a fost înainte să fie secătuită de corupţi şi administratori indolenţi, fără respect pentru cetăţeni. La aceste alegeri, PNL Constanţa propune, pe lângă liberalii vechi, cu experienţă, o listă cu oameni noi în politică, care au reuşit să facă performanţă în cariera lor profesională şi care au investit în comunităţile din care fac parte.

Rep.: Cum arată judeţul Constanţa sub conducerea PSD?

G.D.: Arată jalnic! În ultimii 16 ani, constănţenii au fost umiliţi de o administraţie de clan, coruptă şi incompetentă marca PSD. Judeţul Constanţa poate redeveni cel mai puternic judeţ din România. Paradoxul este că avem un judeţ cu multe oportunităţi, cu o poziţie strategică - cel mai mare port, două şantiere navale performante la Constanţa şi Mangalia, centrală atomică la Cernavodă, potenţial turistic imens, multiculturaism, bazin agricol important, avem Combinatul Petrochimic de la Năvodari - însă menţinut sărac şi ineficient de administraţia de clan a PSD. Schimbarea va veni pe 5 iunie când, prin puterea votului, vom reda judeţul Constanţa locuitorilor săi.

Reporter: Care sunt obiectivele PNL, pe termen scurt, în cazul în care câştigaţi Consiliul Judeţean?

G.D.: În primul rând, este important să punem lucrurile în ordinea firească. Judeţul nostru, sub administraţia incompetentă a PSD, a avut numai de suferit. S-a văzut în toţi aceşti ani că PSD nu are nici o viziune de dezvoltare pentru judeţul nostru. Ei realizau proiecte pe criteriul interesului personal. Ce fel de aşteptări să mai avem de ei?! Pe de altă parte, echipa PNL vine cu o nouă viziune pentru dezvoltarea Constanţei prin sprijinirea mediului de afaceri şi crearea de noi locuri de muncă. De asemenea, utilizarea fondurilor europene reprezintă o altă componentă de bază în proiectul nostru de dezvoltare. Iar cel mai important lucru este că PNL vine cu oameni serioşi, care se ţin de cuvânt şi cu specialişti care să-i ajute să-şi pună în practică programele.

Rep.: Se vorbeşte despre o colaborare, post-electorală, cu PMP, la nivelul judeţului. Este adevărat? Este Claudiu Palaz un potenţial vicepreşedinte al CJC, cu dumneavoastră preşedinte?

G.D.: Intrăm în campania electorală cu programul nostru, cu echipa noastră şi proiectele noastre. Alianţele post electorale nu intră acum în discuţie. Important este să facem cunoscută constănţenilor viziunea noastră de dezvoltare, susţinută de PNL. Înscrierea altor programe în cadrul viziunii PNL este o cu totul altă discuţie, pe care nu o vom începe acum.

Rep.: Vă veţi retrage de la conducerea PNL dacă nu veţi câştiga Consiliul Judeţean?

G.D.: Eu am certitudinea că PNL va câştiga cele mai multe voturi în Constanţa, atât la nivel de judeţ, cât şi la nivel de municipiu de reşedinţă. Intrăm în competiţie cu aceste obiective. Conducerea Consiliului Judeţean va fi stabilită după alegeri. Timpul analizei şi evaluării este după alegeri. Dar sunt convins că vom avea de analizat şi gestionat un succes, nu o înfrângere.

Rep.: În încheiere, un mesaj pentru locuitorii judeţului Constanţa.

G.D.: Mesajul nostru către constănţeni este simplu şi foarte uşor de reţinut: Alegeţi BINE! Constanţa este un judeţ care a fost ţinut mai mult de un deceniu captiv. Dezvoltare zero, investiţii din ce în ce mai mici, buget în cădere liberă. Toţi cei care cred că noi, cei din judeţul Constanţa, putem să redevenim cea mai importantă forţă economică din România trebuie să aleagă foarte bine pe 5 iunie.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369