REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

După 44 de ani de la construcţie, clădirea Primăriei Crucea intră în reabilitare

După 44 de ani de la construcţie, clădirea Primăriei Crucea intră în reabilitare

Replica API 23 octombrie 2014 | 01:14 151

Investiţie cu fonduri europene, în valoare de 198.000 euro

Investiţie cu fonduri europene, în valoare de 198.000 euro

Gheorghe Frigioi

Din toamna viitoare, funcţionarii publici ai Primăriei Crucea îşi vor desfăşura activitatea într-o clădire modernă. Alesul local al comunei, Gheorghe Frigioi, ne-a declarat că a demarat procedurile privind achiziţia contractului de execuţie a lucrărilor de modernizare a sediului primăriei. Dacă nu vor exista probleme în ceea ce priveşte procedura de achiziţie, lucrările vor începe, cel mai probabil, la jumătatea lunii viitoare.

Clădirea a fost construită în urmă cu 44 de ani şi niciodată nu a fost reabilitată, astfel că acest proiect era mai mult decât necesar. „Am publicat săptămâna trecută pe SEAP (Sistem electronic de achiziţii publice) proiectul privind reabilitarea clădirii primăriei comunei Crucea, o investiţie cu fonduri europene, în valoare de 198.000 euro şi constă în reabilitarea totală termică, căptuşire, schimbarea instalaţiilor termice şi electrice, recompartimentare, înfiinţarea unor birouri noi. Pentru că am avut deficit de spaţii pentru lucrători, stăteau câte 3, în unele cazuri 4 în birou. N-a fost niciodată reabilitată, doar s-au făcut mici igienizări. Nu a fost niciodată reabilitată în totalitate”, a declarat Gheorghe Frigioi. Dacă procedura de achiziţie a contractului de execuţie a lucrărilor va decurge liniştit şi fără contestaţii, atunci, până la jumătatea lunii viitoare se va semna şi contractul. „Noi preconizăm că cel târziu până-n 15 noiembrie să fie semnat contractul cu firma de execuţie, dacă nu intervin contestaţiile şi termenele legale pentru rezolvarea lor. Dacă nu vor fi tergiversări, ne-am dori ca la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, să ne putem muta în instituţia reabilitată”, a mai precizat alesul local. După ce va începe reabilitarea, funcţionarii îşi vor muta birourile în două spaţii apropiate ce aparţin comunei. Primarul promite că cetăţenii nu vor întâmpina greutăţi, atunci când se vor prezenta la administraţia locală pentru un serviciu. „ În toată această perioadă ne vom muta în spaţii, proprietatea comunei, mai exact în Căminul Cultural, o parte, şi altă parte, în anexele sălii de sport. Sunt foarte apropiate cele două clădiri, iar cetăţenii nu vor avea mult de umblat de la un birou la altul”, a conchis Frigioi.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218