REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

După ce i-a gonit pe tarabagii de lângă pieţe, consilierul Dobre a revenit la sentimente mai bune

După ce i-a gonit pe tarabagii de lângă pieţe, consilierul Dobre a revenit la sentimente mai bune

Replica API 19 decembrie 2014 | 22:41 93

Aleşii locali îşi propun să înfrumuseţeze pieţele

Aleşii locali îşi propun să înfrumuseţeze pieţele

Mircea Dobre

Proprietarii de tarabe alungaţi din vecinătatea pieţelor au primit o păsuire de 6 luni, chiar la propunerea celui care a iniţiat acest proiect de hotărâre, consilierul local Mircea Dobre, proprietar al mai multor pieţe din Constanţa. Dobre a propus amânarea punerii în aplicare a hotărârii potrivit căreia tarabele de fructe şi legume nu au voie să fie amplasate la mai puţin de 150 de metri de pieţe Constanţa, dând ca termen în acest sens data de 01.05.2015.

În completare, primarul Radu Mazăre a spus că, deşi proiectul lui Dobre cu amplasarea tarabelor este corect, trebuie avută în vedere şi soarta respectivelor tarabagii, viceprimarul Decebal Făgădău spunând că este vorba despre familiile a 34 de astfel de comercianţi. Mazăre a declarat că hotărârea iniţială era prea brutală pentru acei oameni, mai ales că aceştia îşi câştigă existenţa exclusiv din mica lor afacere, cu autorizaţii obţinute de la primărie de mai bine de 10 ani de zile. În concluzie, termenul a fost majorat până la 01.06.2015, între timp urmând să aibă loc şi discuţii cu acei tarabagii, pentru găsirea unor soluţii privind amplasamentul ulterior. Subiectul a stârnit oarece animozitate între consilieri, alesul PSD Vasile Chirondojan reclamând faptul că tarabele din Constanţa şi Mamaia au început să arate ca „în bâlciurile de acum 40 de ani”, în timp ce consilierul PDL Iustian Fabian Roman întreba primarul dacă nu se pot aloca mai mulţi bani pentru modernizarea pieţelor din oraş. Discuţia a fost însuşită de viceprimarul Decebal Făgădău, care a spus că, pe lângă discuţiile cu tarabagii care urmează să fie goniţi de lângă pieţe, se vor iniţia proiecte de hotărâri menite să înfrumuseţeze aspectul pieţelor din Constanţa. Primarul Mazăre a mărturisit că, deşi la începutul mandatului său s-a ocupat îndeaproape de aceste aspecte, ulterior nu a mai avut timp din cauza anchetelor DNA îndreptate împotriva sa.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102