REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ei sunt INDIVIZII propuşi spre arestare în dosarul vinului produs din spirt

Ei sunt INDIVIZII propuşi spre arestare în dosarul vinului produs din spirt

Replica API 23 octombrie 2014 | 17:02 495

Afaceristul din Constanţa reţinut!

Afaceristul din Constanţa reţinut!

Afaceristul constănţean, care vindea vin, coniac şi vodcă, produse din alcool sanitar, a fost reţinut de către procurorii DIICOT Galaţi. Pe lângă acesta, alte persoane din judeţele vizate au fost propuse spre arestare la Tribunalul Galaţi, în cursul zilei de joi, 23 octombrie.

Din câte se pare, ar fi vorba de un cunoscut afacerist din Constanţa care achiziţiona alcoolul sanitar din Brăila şi îl prelucra. El este cercetat şi de Serviciul de Investigare a Fraudelor Constanţa, fiind vorba de o reţea infracţională, cu nuclee în mai multe judeţe care, pe lângă alcoolul contrafăcut, este cercetată şi pentru evaziune fiscală. Din câte se pare, vinul era comercializat sub denumirea Dealurile Bujorului.

Iată persoanele propuse spre arestare:

Kadar Ferenc Gyorgy, Crăciun Daniel Leonard, Gabor Vilmos-Istvan, Joo Ervin-Gereb, Voiculeţ Marius Gabriel, Manole Ovidiu Adrian, Aniţa Dumitru, Puiu Razvan Vasile, Csoboth Istvan Csongor, Dobriţa Mihai Cătălin, Alexandru Marius Cristian. Călbază Marcel Traian , Călbază Irina Gabriela, Moldovan Marius Augustin, Păcurar Ioan Vasile zis "Piticul", Ciutan Cristina Carla, fostă Păduraru, Waldutter Mircea.

Unii sunt deja arestaţi

“Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi (…) dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Kádár Ferenc-György, respectiv, Crăciun Daniel-Leonard, respectiv, Gábor Vilmos-István, respectiv, Joó Ervin-Geréb respectiv, Voiculeţ Marius-Gabriel, respectiv, Manole Ovidiu-Adrian, respectiv, Aniţa Dumitru, zis „Dima” sau „Diman”, Puiu Răzvan-Vasile, Csoboth István-Csongor, Dobriţa Mihai-Cătălin şi Alexandru Marius-Cristian, , pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 23.10.2014 până la data de 21.11.2014, inclusiv, apreciindu-se totodată că nu se impune aplicarea măsurii controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă”, potrivit portalului instanţelor.

PRECIZĂRI DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Galați au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de 22 de inculpați, dintre care 16 au fost deja arestați preventiv pentru 30 de zile, în baza mandatelor emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați. Ceilalți șase inculpați reținuți urmează a fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În urma efectuării celor 110 percheziții, au fost identificate și ridicate 11 instalații ilegale de filtrare a alcoolului, două instalații ilegale de purificare a alcoolului, 12.000 de litri de alcool medicinal, 2.300 litri de alcool etilic, 747.000 de lei, 19.400 de euro, precum și 21 de autoturisme, bunuri și sume de bani asupra cărora procurorii DIICOT – ST Galați au instituit sechestru asigurător.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Update

A fost arestat şi afaceristul constănţean, G.T..

Vom reveni

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367