REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Elev din Constanţa, ADMIS la una din cele mai prestigioase tabere de vară organizate de Universitatea Stanford

Elev din Constanţa, ADMIS la una din cele mai prestigioase tabere de vară organizate de Universitatea Stanford

Replica API 8 martie 2017 | 08:27 293

În SUA

În SUA

Alexandru Oprea

Oraşul de la malul mării se mai poate mândri cu un elev eminent! De data aceasta este vorba despre un elev al clasei a XI-a de la Liceul Naţional de Informatică din Constanţa. Alexandru Oprea i-a impresionat pe americanii de la Stanford cu inteligenţa şi abilităţile sale. În urma unei testări complexe, acesta a fost admis ca bursier la „Stanford Pre-Collegiate Summer Institutes”, o prestigioasa tabără de vară a Universităţii Stanford din Statele Unite”.

Alexandru Oprea, elev în clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din municipiul Constanța, pasionat de fizică și premiat la diverse olimpiade și concursuri naționale și internaționale, a fost admis ca bursier la ”Stanford Pre-Collegiate Summer Institutes”, o prestigioasă tabără de vară a Universității Stanford din Statele Unite, în care sunt admiși numai elevii foarte talentați din punct de vedere academic și motivați pentru reușită, din întreaga lume. Acest program oferă oportunitatea elevilor de liceu pentru a-și dezvolta curiozitatea intelectuală și pentru a întâlni și colabora cu alți elevi care au aceleași interese și abilități. Participanții sunt încadrați într-un program intensiv de studiu care prezintă subiecte ce nu sunt de obicei întâlnite în programa școlară specifică pentru liceu.

Alexandru a fost admis în cadrul programului ”Introducere în inginerie”, ce va fi susținut de către profesori de înaltă clasă din cadrul universității sus-numite, în perioada 25 iunie – 14 iulie 2017. El a susținut o serie de probe ce au constat din realizarea unor eseuri cu tematici diferite: ”De ce sunt un elev bun?”, ”Impactul familiei în succesul meu” sau ”Activitățile mele extracurriculare”, prin care comisia de înscriere căuta elevi ce dovedesc o ingeniozitate deosebită, experiență în domeniul de studiu și bune abilități sociale. De asemenea, Alexandru și-a prezentat seria de succese și premii obținute până acum, dar și o prezentare din partea unui profesor care a colaborat cu el, în cazul de față, prof. Victoria Olaru, care i-a ghidat pașii spre succes în domeniul fizicii.

Palmaresul unui liceean eminent!

Din palmaresul impresionant al tânărului Alexandru, fac parte medalia de argint la Olimpiada Naționala de Fizică, obținerea notei maxime la bacalaureatul american SAT (Scholastic Assessment Test) la disciplina matematică, Premiul III la Concursul NASA Space Settlement cu proiectul ”Turtle”, Premiul III la Concursul International de robotica ”Robochallenge” și medalia de bronz la ISWEEP – Olimpiada Internațională de proiecte de energie, inginerie, mediu, care pot fi susținute. Concursul, organizat la Houston, SUA, în luna mai, anul trecut, a avut peste 500 de proiecte din peste 70 de țări. Alexandru Oprea a făcut parte din echipa care a realizat proiectul "Scientialab of future", un laborator virtual de programare web.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum in Romania gunoaiele si progeniturile lor ocupa mai toate treptele superioare ale societatii,este normal ca acest tanar sa aiba o viata buna ,un viitor pe masura capacitatilor lui, acolo unde va fi apreciat cu adevarat,adica in afara tarii. Avem istoric bogat,mai toti marii oameni din Romania cu care ne tot mandrim , au fost nevoiti sa traiasca in exil.
4
0
Bravo ,felicitari,dute si uita ce lasi in spate!
5
0
bravo tinere, ia in calcul si studiul intr-o universitate din afara si daca iti doresti o cariera, nu Romania este tara in care intelectualii, capacitatile sunt recunoscute.parintii tai cred ca sunt foarte mandrii de tine. sa aiba putere financiara sa-ti sustina implinirea visului
6
0
Felicitari!Succes mai departe!
5
0
Felicitari! Bravo!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367