REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Elevi constănţeni, prezenţi la o conferinţă europeană în Franţa

Elevi constănţeni, prezenţi la o conferinţă europeană în Franţa

Replica API 17 decembrie 2016 | 21:11 367

Proiect european “Mon lycée, Ton lycée, Notre lycée ! ou MTN = L3”

Proiect european “Mon lycée, Ton lycée, Notre lycée ! ou MTN = L3”

Săptămana aceasta, între 12 şi 15 decembrie 2016, patru elevi constănţeni au participat la Vigy, în Franţa, la conferinţa europeană din cadrul proiectului “Mon lycée, Ton lycée, Notre lycée ! ou MTN = L3”. Aceștia sunt Alexandra Ispas şi Sadri Sali, de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătran” Constanţa, și Geanina Maria Bostan şi Alexandru Florin Schroder, de la Liceul Teoretic “George Călinescu” Constanța, care au fost însoţiţi de profesoara Cristina Zaharia de la CNMB.

Proiectul reuneşte licee din Franţa (Besançon, Grenoble, Metz, Nancy), România (Constanța), Eleveţia, Croaţia şi Italia. Tema acestuia este discriminarea, iar obiectivele sale sunt ameliorarea vieții școlare, promovarea educației incluzive, favorizarea angajamentului elevilor și responsabilizarea acestora, dezvoltarea competențelor interculturale prin întâlniri și schimburi la nivel internațional. Participarea la proiect a presupus, într-o primă etapă, identificarea, pe baza unui sondaj unic aplicat elevilor din instituţiile partenere, a formelor de excludere existente, din perspectiva respondenţilor. Echipele de cate doi elevi selectaţi a-și reprezenta școala au lucrat la interpretarea datelor şi la realizarea unui material de prezentare pentru conferința europeană. La întoarcerea acasă, pornind de la datele sintetizate în Franţa, elevii vor construi în şcolile de provenienţă un proiect de combatere a discriminării în şcolile lor, iar în mai 2017 este prevăzută participarea la o videoconferinţă a tuturor partenerilor, în cadrul căreia aceştia îşi vor împărtăşi rezultatele demersului aplicat.

La Vigy, cei patru elevi de clasa a XI-a, profil bilingv franceză, de la Colegiul Naţional « Mircea cel Bătran » Constanţa și Liceul Teoretic « George Călinescu » Constanța au intrat în contact cu elevii din celeleate şcoli, au lucrat în ateliere tematice şi au participat la dezbateri privind discriminarea, limba de lucru fiind,desigur, franceza.

Selectarea celor două instituții constănțene pentru a participa la acest proiect se datorează faptului că dețin distincția Label FrancEducation, care răsplăteşte la nivel internațional excelenţa în predarea limbii franceze.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367