REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Elevii constănţeni sunt iniţiaţi în acordarea primului ajutor la cursul "Sanitarii pricepuţi”

Elevii constănţeni sunt iniţiaţi în acordarea primului ajutor la cursul "Sanitarii pricepuţi”

Replica API 25 octombrie 2016 | 00:26 345

Iniţiativă a Crucii Roşii

Iniţiativă a Crucii Roşii

Deşi suntem în secolul vitezei şi mediul online ne oferă informaţii despre orice ne-ar interesa, mulţi doar cunosc, dar nu pot executa un prim ajutor eficient! Astfel, Reprezentanţii Crucii Roşii doresc să facă cunoscută această metodă şi în rândul elevilor din Constanţa, prin cursul „Sanitarii pricepuţi”.

O grupă de 30 elevi ai Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Constanţa, coordonaţi de prof. Carmen Călin şi prof. Corina Tudoraş, au participat pe data de 22 octombrie a.c. la cursul Crucii Roşii, ,,Sanitarii pricepuţi”. Diseminarea informaţiilor a fost realizată de Ştefan Daniel Florea, liderul de tineret al Filialei de Crucea Roşie Constanţa, care şi-a propus să informeze şi să educe populaţia şcolară cu privire la importanţa dobândirii cunoştinţelor de prim ajutor de bază.

Cursul a avut un impact pozitiv asupra elevilor care şi-au actualizat informaţiile teoretice referitoare la apelul 112 sau la verificarea conştiinţei ca primă manevră de acordare a primului ajutor unei persoane aflate în suferinţă. În urma prezenţei reprezentanţilor de la Crucea Roşie, elevii s-au familiarizat cu acordarea primului ajutor în cazul hemoragiilor sau a fracturilor, dar s-au confruntat şi cu simulări practice de intervenţii de prim ajutor în salvarea vieţii. O altă grupă de elevi va participa şi sâmbăta viitoare, 29 octombrie a.c., când se va finaliza cursul iniţiat de Crucea Roşie la Liceul Teoretic Lucian Blaga.

De asemenea, Liceul „Emil Palade” din Constanţa va participa la cursurile de prim ajutor organizat de Crucea Roşie. „Noi mergem şi prin alte licee. La începutul lunii noiembrie am fost solicitaţi la Liceul Emil Palade din Constanţa, de unde avem noi un grup destul de mare de voluntari. Ei vor desfăşura “Săptămâna Altfel”, au ales să venim la ei în prima sătămână din luna noiembrie. Vom merge în liceu la dânşii cu un curs de prim ajutor şi, posibil, în funcţie de câţi elevi se vor implica, să facem o simulare în caz de cutremur şi incendiu”, a declarat, pentru „Replica”, instructor de curs prim ajutor Cristina Fodor, referent în cadrul Crucii Roşii Constanţa.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614