REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Elevii Şcolii numărul 1 din Valu lui Traian au sărbătorit Ziua României şi fără curent electric

Elevii Şcolii numărul 1 din Valu lui Traian au sărbătorit Ziua României şi fără curent electric

Replica API 29 noiembrie 2013 | 00:00 186

Cântec, dans şi voie bună!

Cântec, dans şi voie bună!

Cadrele didactice din cadrul Şcolii numărul 1 din Valu lui Traian, dar şi elevii, au dovedit că fac o echipă pe cinste. Chiar dacă a fost vorba de o pană de curent electric, aceştia s-au mobilizat şi au găsit alte metode pe loc pentru a susţine serbarea ce era deja programată. Şi putem spune că le-a ieşit de minune. Evenimentul a avut loc joi, 28 noiembrie, elevii sărbătorind în avans Ziua României.

Elevii de la Şcoala Generală numărul 1 din Valu lui Traian au sărbătorit mai devreme Ziua Naţională a României. Activităţile erau programate din timp, cu lux de amănunte însă, în ultima clipă, un mic obstacol a fost la un pas de a strica totul, şi anume o pană de curent electric. Însă, cum cadrele didactice nu se lasă aşa uşor, s-au descurcat de minune şi au găsit pe loc alte căi de a înlocui metodele de care ar fi beneficiat dacă exista curent electric. Prin urmare, sala de sport a unităţii de învăţământ a prins numaidecât viaţă, dansurile şi cântecele fiind la ele acasă. Cel care a deschis festivitatea a fost comandorul de aviaţie Pavel Oţelea, care le-a vorbit copiilor despre Marea Unire, arătându-le pe hartă cum au stat lucrurile. "Sunt comandor de aviaţie şi reprezint cu plăcere Cultul Eroilor Constanţa, la şcoala gimnazială din Valu pentru a serba împreună Ziua Naţională a României. Tot împreună cu elevii acestei şcoli am făcut o rememorare a punctelor importante, bucurându-mă la rându-mi de spectacolul oferit de aceşti minunaţi elevi. Apreciez în mod deosebit strădania cadrelor didactice pentru a se realiza acest spectacol şi pentru a ne aduce aminte că România Mare există. La mulţi ani, România!", a spus Pavel Oţelea. Chiar dacă a avut mari emoţii, şi directorul unităţii de învăţământ, Lavinia Robe, s-a declarat mulţumit de felul cum a ieşit totul în cele din urmă. "Pentru că avem grijă de elevii noştri, pentru o bună educaţie, pentru formarea ca şi cetăţeni de nădejde - acestea este rolul şcolii, la urma urmei, de educare nu numai de instrucţie -, în fiecare an, toate evenimentele istorice ies în evidenţă cu manifestări. Vrem să întipărim copiilor cât mai bine sentimentul că sunt cetăţeni ai acestei ţări şi să fie cetăţeni buni pe mai târziu şi să nu uite cine le sunt străbunii şi că suntem un popor de nădejde în lumea aceasta", a spus Lavinia Robe.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614