REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Emblema oraşului, Cazinoul, va fi gata în 2019! Lucrările se ridică la aproape 10 milioane de euro

Emblema oraşului, Cazinoul, va fi gata în 2019! Lucrările se ridică la aproape 10 milioane de euro

Replica API 2 decembrie 2016 | 17:58 278

Cazionul din Constanţa a fost lăsat în paragină ani de zile, iar în tot acest timp clădirea s-a degradat considerabil, astfel că a devenit un pericol pentru vizitatori. După mai mulţi ani în care clădirea a fost pasată de la o instituţie la alta a statului, lucrurile par să se aşeze pe făgaşul normal. Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, anunţa în luna septembrie că lucrările de restaurare vor începe cel mai probabil anul viitor şi vor dura aproximativ doi ani. ,,De la anul veţi vedea cu siguranţă schele pe clădirea cazinoului. Constănţenii şi-au pierdut răbdarea însă cazinoul va fi reabilitat. Lucrările se vor defăşura după un program clar, avem un caiet de sarcini bine pus la punct”, declara Decebal Făgădău.

Consiliul Local Constanța a aprobat în luna decembrie 2014, hotărârea privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții CNI SA a imobilului – teren și a construcției Cazino Constanța, în vederea consolidării și restaurării acestuia. Cazinoul Constanța este clasificat conform Ordinului nr. 2314/2004 al Ministerului Culturii și Cultelor ca monument istoric, iar Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții este obligat să protejeze și să păstreze regimul de monument istoric.

Predarea, preluarea imobilului, a terenului și a construcției Cazino Constanța se va face pe baza de protocol încheiat între părțile implicate. Consiliul Local Constanța a aprobat asigurarea finanțării lucrărilor de sistematizare pe verticală a amplasamentului, racordurile la utilități (energie electrică, apă, canalizare, gaze sau alt tip de combustibil utilizat etc.), întreținerea și exploatarea obiectivului de investiții.

De asemenea, Consiliul Local Constanța se obligă să asigure, în condițiile legii, suprafețele de teren necesare pentru depozitarea și organizarea șantierului. La finalizarea lucrărilor, imobilul – teren și construcția Cazinoului vor fi predate Municipiului Constanța. După predarea obiectivului realizat, Consiliul Local Constanța are obligația să mențină destinația Cazinoului și să îl întrețină pe o perioadă de minim 15 ani. Dacă în termen de 24 de luni de la preluarea prin protocol nu vor fi demarate lucrările de consolidare și restaurare, imobilul va reveni municipiului Constanța. Documentația a fost avizată: 9,5 milioane € alocați de minister prin Compania Națională de Investiții (click pe imagine!).

http://www.primaria-constanta.ro/primarie/proiecte/proiecte-cu-finalizare-nationala

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369