REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Enoriaşii au făcut CIRC la o BISERICĂ din Constanţa! Au DAT CU COLIVA DE PĂMÂNT

Enoriaşii au făcut CIRC la o BISERICĂ din Constanţa! Au DAT CU COLIVA DE PĂMÂNT

Replica API 9 septembrie 2016 | 00:08 655

Nu le-a plăcut pomana: „Te ţine atâtea ore pentru nimic”

Nu le-a plăcut pomana: „Te ţine atâtea ore pentru nimic”

Situaţie incredibilă la o biserică din Constanţa! Mai mulţi aşa-zişi enoriaşi nu s-au putut abţine şi au ales să-şi arate nemulţumirea cu privire la pomana primită. Cu precizarea că în alţi ani a fost „gras curcanul” iar acum s-a dat o „amărâtă” de colivă, oamenii au aruncat la gunoi bucatele, bombănind. Imaginile au fost surprinse de către o persoană ce se afla la faţa locului.

Ierarhul Tomisului, joi, 8 septembrie, de la ora 8.30, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la biserica „Sfânta Maria” din Constanţa (zona Gară - Far). Credincioşii prezenţi au putut cinsti moaştele Sf. Dionisie Areopagitul până la ora 14:00. Numai că în loc să stea liniştiţi şi pioşi, oamenii au început să ţipe şi să se strâmbe pentru că nu le-a plăcut pomana oferită. Mai exact, este vorba despre faptul că Biserica a împărţit pachete enoriaşilor întrucât a fost hramul Sfintei Marii. Şi, cum nu au mai fost mese întinse, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, oamenii s-au supărat şi au dat cu coliva de pământ. „Am stat mai mult de oră în picioare petru asta. Dacă ştiam, nici nu mai veneam. Ce bătaie de joc! Te ţine atâtea ore pentru un măr şi o colivă”, a spus o enoriaşă, nervoasă foc. Şi, din păcate, exemplul a fost urmat şi de alte persoane care, din câte se vede, cam dau cu bâta în baltă întrucât au pretenţia de a fi numiţi credincioşi. Sau…, poate au făcut toate acestea în numele Domnului. Cert este că s-a ajuns prea departe, iar mersul la biserică se transformă într-o goană după merinde gratuite. Biserica a avut întotdeauna un rol important în viaţa oamenilor nevoiaşi şi a găsit mereu soluţii pentru a le oferi o masă caldă şi un adăpost. Însă, de aici şi până la ce s-a ajuns în ziua de astăzi este diferenţă de la cer la pământ! Cu toate acestea, vârstnicii au plecat supăraţi, nu le-a mai păsat că este sărbătoare şi că au fost în Casa Domnului. Nu, erau „negri” pentru că nu au mâncat şi ei cum trebuie.

Precizăm că Nașterea Maicii Domnului, sărbătorită pe 8 septembrie, este prima mare sărbătoare a anului bisericesc, început la 1 septembrie. Părinții săi, Ioachim și Ana, erau din neamul lui David și locuiau în cetatea Nazaret din Galileea.Pentru că nu aveau copii, Ioachim și Ana erau defăimați de comunitate, fiind considerați blestemați. Cu nădejde în Dumnezeu, Ioachim s-a retras în munte, în post și rugăciune, iar Ana a rămas acasă, rugându-se lui Dumnezeu. Arhanghelul Gavriil s-a arătat fiecăruia în parte și le-a vestit că ruga le-a fost ascultată și vor fi binecuvântați, iar prunca care se naște va fi „vas ales” al lui Dumnezeu. Prunca a primit, a opta zi de la naștere, numele de Maria, care înseamnă doamnă, împărăteasă.

Mihaela UNGUREANU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367