REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Evacuare cu scandal în Palas: patru familii de romi au fost evacuate din cauza datoriilor

Evacuare cu scandal în Palas: patru familii de romi au fost evacuate din cauza datoriilor

Replica API 22 iulie 2014 | 00:00 691

Se întâmplă la Constanţa:

Se întâmplă la Constanţa:

Urlete, scandal şi ameninţări cu suicidul! Acestea au fost scenele care au acaparat o parte din cartierul Palas, motiv pentru care a fost necesară prezenţa jandarmilor. Totul a început când executorul judecătoresc s-a prezentat la Căminul Someşului pentru a evacua patru familii de romi din clădirea care aparţine RAEDPP-ului, întrucât indivizii aveau datorii foarte mari.

Dimineaţa de luni, 21 iulie, a început în forţă pentru patru familii de romi, care locuiau într-un bloc din cartierul Palas, numit Căminul Someşului, care aparţine de RAEDPP. Indivizii au fost daţi afară de către reprezentanţii Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, însoţiţi de jandarmi şi de executorul judecătoresc. Din câte se pare, ţiganii acumulaseră foarte multe datorii la asociaţia de proprietari şi nici nu mai aveau apă curentă. "Da, au fost la Căminul Şomeşului. Au fost evacuate vreo 4 familii, care aveau datorii mari la asociaţia de locatari. Este vorba de nişte acţiuni în instanţă câştigate şi dosare de evacuare, care au fost puse în aplicare împreună cu executorul judecătoresc. Nu mai tolerăm aşa ceva, astfel de familii", a declarat, pentru "Replica", Mădălina Moţăţăianu, şefa RAEDPP Constanţa. Cum era de aşteptat, familiile de romi au făcut scandal, mai să se tăvălească pe jos. Acestea au ţipat, au plâns şi au ameninţat că-şi dau foc, însă aceste lucruri nu au influenţat acţiunea, care a fost dusă la capăt. Însă, acest caz nu este unul singular, în prezent existând aproximativ 30 de dosare aflate în curs de executare silită şi un număr de 31 de dosare pe rol, având ca obiect: evacuarea imobilului, au mai precizat reprezentanţii RAEDPP Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369