REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Eveniment de amploare în faţa Obeliscului din Costineşti

Eveniment de amploare în faţa Obeliscului din Costineşti

Replica API 26 iunie 2017 | 00:00 341

Eveniment de maximă importanță la malul mării! Luni, 26 iunie 2017, începând cu ora 10, va avea loc evenimentul Environmental Art Exhibition în fața Obeliscului din Costinești, jud. Constanța.

Acest eveniment reunește șase lideri de decizie din instituții ce au ca scop protejarea Mării Negre și 40 de tineri din Bulgaria, Slovacia, Turcia și România, participanți în proiectul Erasmus+ KA3 “The Black Sea and the Youth Policy” (proiect avizat de Ministerul Educației și Cercetării). Aceștia doresc să crească nivelul de conștientizare a importanței protejării Mării Negre, prin creații de artă de mediu numai din deșeuri reutilizate, fiecare dintre acestea având o poveste anume.

Marea Neagră este una dintre cele mai remarcabile mări regionale din lume, fiind una dintre cele mai izolate. Singura sa legătură cu oceanele lumii este prin Strâmtoarea Bosfor. Cu toate acestea, Marea Neagră se confruntă cu anumite provocări conform Planului strategic de acțiune pentru protecția mediului și reabilitarea Mării Negre, adoptat la Sofia, Bulgaria, la 17 aprilie 2009, de Comisia pentru Protecția Mării Negre Împotriva Poluării. Complementar se identifică implicarea scăzută a tinerilor în elaborarea unor politici comune cu privire la protecția mediului Mării Negre şi a zonei sale costiere.

În acest context, Asociaţia Young Europe Society în colaborare cu Prefectura Județului Harghita, Prefectura Județului Constanța și Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” Constanţa desfășoară în perioada 17-28 iunie proiectul KA3 “The Black Sea and the Youth Policy” (proiect avizat de Ministerul Educației și Cercetării) în loc. Costinești, jud. Constanța, proiect finanțat prin programul Comisiei Europene, Erasmus+.

Seminarul reunește 40 tineri cu vârsta cuprinsă între 16-30 ani din 4 țări partenere: România, Bulgaria, Slovacia și Turcia. De asemenea, în cadrul acestuia sunt prezenți 6 lideri decizionali și experți. Prezența acestor lideri decizionali în cadrul proiectului este imperios necesară în crearea propunerii de politică de tineret, oferindu-le tinerilor oportunitatea de a da glas ideilor lor cu privire la implicarea în protejarea Mării Negre.

În cadrul activităților sunt folosite metode educative non-formale precum: animarea participanților, joc de rol, Environmental Art Exhibition, EcoBatucada, a învăța prin a face, sesiuni de reflecție, învățare individuală, participare activă în activitățile de grup.

Menționăm că susținerea financiară pentru realizarea integrală a acestui proiect este asigurată de către Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102