REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Exclusiv: Posturile lui Dincă şi Ghindeanu, de la Poarta Albă, scoase la concurs

Exclusiv: Posturile lui Dincă şi Ghindeanu, de la Poarta Albă, scoase la concurs

Replica API 6 aprilie 2013 | 10:31 355

Ministerul Justiţiei caută şef pentru ANP

Ministerul Justiţiei caută şef pentru ANP

Nu doar la Direcţia Naţională Anticorupţie s-au înregistrat demisii, ci şi la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) bate vântul schimbării. Comisarul şef de penitenciare Marian Dobrică, împuternicit în septembrie 2012 director al ANP, a demisionat vineri, 5 aprilie a.c., din motive personale. Documentul a fost depus la Ministerul Justiţiei, iar raporturile de muncă vor înceta efectiv începând cu data de 1 mai a.c. Marian Dobrică "este unul dintre puţinii ocupanţi ai scaunului de director general care şi-a asumat sistemul", urmând să revină cel mai probabil pe postul de director al Penitenciarului Brăila, susţin cei din sistemul controlat de ministerul interimar al Justiţiei, Victor Ponta.

"Este un pic vag termenul de "a demisiona". Ideea este că domnul Marian Dobrică nu va mai îndeplini atribuţiile de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Dânsul nu a ocupat postul prin concurs, ci printr-o împuternicire care va înceta ca urmare a deciziei sale. La conducerea ANP nu vă pot spune acum cine va prelua atribuţiile pe termen lung. Probabil va rămâne unul dintre cei trei directori generali adjuncţi, în funcţie şi de perioadele de concedii şi alte misiuni pe care le vor avea, vor face cu schimbul", a declarat, pentru "Replica", subinspector de penitenciare Georgiana Gherman, purtător de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Stancovici, Ilie sau Bejan, posibili înlocuitori ai lui Dobrică

Conform declaraţiei oficialului ANP, nu este exclus ca pentru o perioadă scurtă de timp să rămână la comandă directorul general adjunct Marian Stancovici, cel care a mai onorat şi în alte dăţi această funcţie, constănţeanul Claudiu Cătălin Bejan, director general adjunct şi fost director adjunct al Sectorului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, sau Gabriel Ilie. Nici penitenciarele din ţară nu au parte de o situaţie relaxantă. Posturile de conducere de Penitenciarul Poarta Albă, Spital Penitenciar Poarta Albă, Penitenciar Baia Mare, Penitenciarul Găieşti, Penitenciarul Târgu Mureş, Penitenciar Brăila, Penitenciarul de Femei Târgşor şi coala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, au fost deja scoase la concurs. Înscrierile au loc până pe 18 aprilie. "Urmează să mă înscriu la concurs, o etapă firească după o perioadă de interimat", a declarat, pentru "Replica", Gelu Dănuţ Dincă, directorul Penitenciarului Poarta Albă. Până acum nu ar fi existat doritori sau cel puţin comisarul şef de penitenciare Dănuţ Dincă nu-şi cunoaşte contracandidaţii. În cazul Spitalului Penitenciar Poarta Albă menţionăm că acesta este controlat de Victoria Marinela Ghindeanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218