REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Exerciţiu militar româno- american, pe plaja de la Capu Midia

Exerciţiu militar româno- american, pe plaja de la Capu Midia

Replica API 20 martie 2017 | 00:25 760

Aproximativ 1200 de militari români şi americani vor participa la Exerciţiul bilateral româno-american SPRING STORM 17, organizat de Forţele Navale Române, în perioada 16-22 martie, în raioane maritime ale Mării Negre şi în zona de litoral de la Capu Midia. Exerciţiul cuprinde acţiuni complexe de apărare a litoralului românesc şi a zonelor urbane, cu sprijin naval, terestru şi aerian.

Sâmbătă, 18 martie, sunt programate secvenţele de debarcare a detaşamentelor de infanterişti marini români şi americani de la bordul navei americane de desant USS Carter Hall (LSD-50). Pe mare, forţele de debarcare vor fi atacate de navele purtătoare de rachete Zborul şi Lăstunul, iar fregata Regele Ferdinand, corveta Contraamiral Macellariu şi dragorul maritim Slt. Lupu Dinescu vor simula sprijinul acţiunilor de desant şi respingerea atacului. Secvenţele aeriene vor fi asigurate de două avioane MIG 21 Lancer ale Forţelor Aeriene Române.

La manevre, Forţele Navale Române mai participă cu un elicopter Puma Naval, o ambarcaţiune rapidă pentru scafandri, un detaşament de scafandri EOD şi o companie a Batalionului 307 Infanterie Marină, Forţele Aeriene Române cu un elicopter Puma şi un avion SPARTAN C 27, Forţele Terestre cu un pluton de infanterie, două transportoare blindate de recunoaştere, iar Garda de Coastă participă cu o navă de patrulare. Pe lângă nava de desant menţionată, SUA participă cu o companie de infanterie marină şi o echipă de suport logistic a Forţelor Navale ale SUA din Europa.

Luni, 20 martie, sunt programate lansări de rachete antiaeriene STINGER, trageri cu obuziere de 82 mm şi cu armamentul de infanterie, în Poligonul de Trageri Sol-Aer (TIPTSA) de la Capu Midia.

Obiectivul principal al Exerciţiului SPRING STORM 17 este creşterea interoperabilităţii dintre militarii români şi americani, precum şi perfecţionarea deprinderilor militarilor în conducerea şi executarea unei operaţii întrunite amfibii. Exerciţiul face parte din Planul de activităţi al Parteneriatului strategic româno-american şi se înscrie în cadrul măsurilor NATO de asigurare a securităţii colective a aliaţilor în zona Mării Negre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Americanii au planuri mari cu Rusia. Care pe care.
0
0
Exercitiu comun..... Le am facut cafele....si poze... Ei s au mirat de noi ca plutim.... Tehnologic au 50 de ani in fata....
3
1
F bine, sa se atreneze cat mai mult si mai bine. Doar pt asta sunt platiti.
1
1
sa facem cheta sa luam la ziaristi un telefon care sa filmeze barem 480 pixeli ca nu se intelege nimic de acolo...upsss e secret cumva? Poate le-or fi frica sa nu fie recunoscuti ca-i amendeaza de la mediu ca au intrat pe plaja cu masinile?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367