REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Explozie devastatoare într-un bloc din Medgidia: mai multe persoane au fost rănite grav

Explozie devastatoare într-un bloc din Medgidia: mai multe persoane au fost rănite grav

Replica API 5 martie 2014 | 00:00 152

Patru pacienţi, transferaţi la Bucureşti cu avionul militar

Patru pacienţi, transferaţi la Bucureşti cu avionul militar

Evenimente cumplite la Constanţa. După ce un bărbat a fost transportat la spital cu arsuri, după ce butelia a explodat în apartamentul acestuia din municipiul Constanţa, o altă butelie avea să explodeze la Medgidia, într-un bloc de 4 etaje, situat pe strada Independenţei. Mai mulţi răniţi au fost preluaţi de ambulanţe, fiind afectate mai multe apartamente. Locuinţele nu vor mai putea fi, momentan, locuite. Cei afectaţi de situaţie, care nu sunt răniţi, au fost cazaţi în hotelul Primăriei Medgidia.

"Explozia unei butelii a provocat şi un incendiu. Şase victime, dintre care şi un copil, sunt deja în Urgenţa Spitalului Medgidia şi urmează să fie transferaţi la Spitalul Judeţean. Copilul are arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului. Un adult este în stare critică. S-a luat legătura cu Ministerul Sănătăţii şi se ia în calcul şi transferul pacienţilor la Bucureşti. Vor fi preluaţi cu elicopterul de la Spitalul Judeţean", a declarat, ieri seară, dr. Stere Buşu, managerul Spitalului Medgidia.

Managerul Spitalului Judeţean, dr. Dănuţ Căpăţână, a convocat gărzile de medici de pe Secţia de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri. Pentru patru persoane s-a luat decizia să fie transferate la Bucureşti. Având în vedere că elicopterele SMURD nu pot efectua zboruri pe timpul nopţii, pacienţii vor ajunge în Capitală cu un avion militar. Ei vor fi duşi cu ambulanţele până la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, iar de acolo vor fi preluaţi de echipajele medicale. "Există nişte protocoale destul de clare în cazul arşilor. Sunt doi bărbaţi, o femeie şi un copil care vor fi transferaţi la Bucureşti. Unul dintre pacienţi are arsuri de gradul II spre III", au spus medicii.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, numărul victimelorn a ajuns la 12.

Alexandra VASILE, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614