REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fără ţigănie şi cerşetorie pe plaja Mamaia şi în Sat Vacanţă

Fără ţigănie şi cerşetorie pe plaja Mamaia şi în Sat Vacanţă

Replica API 5 martie 2016 | 01:16 678

Regulament în dezbatere publică

Regulament în dezbatere publică

Până pe 12 martie, cei interesaţi pot consulta şi transmite eventuale propuneri Primăriei Constanţa, care a lansat în dezbatere publică regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de plată în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă. Regulamentul conţine o serie de reguli pentru agenţii economici, cât şi sancţiuni care vor fi aplicate de Poliţia Locală. Administraţia locală doreşte astfel să elimine o serie de aspecte reclamate, în anii anteriori, de constănţeni, de turişti, dar şi de către agenţii economici.

Spre exemplu, operatorii economici care desfăşoară activităţi temporare au obligaţia să păstreze şi să asigure curăţenia la locul de vânzare pe o rază de cel puţin 5 metri şi să folosească doar mobilierul stradal agreat de Primăria municipiului Constanţa, în caz contrar acesta urmând a fi dezafectat de către Direcţia Poliţia Locală. Potrivit aceluiaşi regulament este interzisă activitatea de comerţ de mic detaliu şi ambulant pe plajă sau la limita cu zona de promenadă, operatorii economici care deţin contracte de folosire şi administrare cu Administraţia Bazinală Dobrogea Litoral pentru sectoarele de plajă respective, fiind răspunzători conform legii.

O altă prevedere interzice expunerea în vederea comercializării de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării, etc., cu excepţia articolelor de plajă gonflabile. Mai mult, în zonele publice din staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă sunt interzise activităţile care tulbură liniştea şi ordinea publică, de cerşetorie, strângere de fonduri şi alte activităţi similare. Ca să dea un aspect atractic zonei turistice, municipalitatea a prevăzut şi reguli care stabilesc modul în care vor fi amenajate terasele, iar una dintre interdicţii este folosirea de plante decorative artificiale.

La capitolul sancţiuni, acestea sunt cuprinse între 400 şi 2.500 de lei. De asemenea, una dintre prevederi face referire la funcţionarea beach-barurilor care au obligaţia obţinerii autorizaţiei de funcţionare pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, în conformitate cu contractele de închiriere încheiate cu Administraţia Bazinală Dobrogea Litoral, în baza autorizaţiilor de construire emise de UAT Constanţa. Astfel, beach barurile vor funcţiona până la ora 19.00, cu excepţie cele situate în zona Mamaia Nord.

În staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă, programul de funcţionare permis pentru folosirea muzicii în exteriorul unităţilor de alimentaţie publică sau cu profil de divertisment (cluburi, discoteci etc.), se va face în funcţie de zonă cu respectarea nivelului de zgomot stabilit prin lege. Potrivit aceluiaşi regulament, este interzisă activitatea de comerţ de mic detaliu şi ambulant pe plajă sau la limita cu zona de promenadă, operatorii economici care deţin contracte de folosire şi administrare cu Administraţia Bazinală Dobrogea Litoral pentru sectoarele de plajă respective, fiind răspunzători conform legii.

O altă prevedere interzice expunerea în vederea comercializării de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării etc., cu excepţia articolelor de plajă gonflabile. Totodată, în zonele publice din staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă sunt interzise activităţile care tulbură liniştea şi ordinea publică, de cerşetorie, strângere de fonduri şi alte activităţi similare.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367