REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Felix Stroe: Noi ne facem o campanie electorală prezentând proiecte, nu înjurându-i pe contracandidaţi, nu vorbind despre copiii lor din flori

Felix Stroe: Noi ne facem o campanie electorală prezentând proiecte, nu înjurându-i pe contracandidaţi, nu vorbind despre copiii lor din flori

Replica API 30 mai 2016 | 12:20 271

Preşedintele PSD Constanţa îi transmite unui lider de partid important din judeţ că e „iresponsabil”

Preşedintele PSD Constanţa îi transmite unui lider de partid important din judeţ că e „iresponsabil”

Felix Stroe

Felix Stroe, directorul general al SC RAJA SA, şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, se declară mulţumit de campania partidului, susţinând că se face o campanie electorală în care se prezintă proiecte şi nu se înjură contracandidaţii, şi respinge categoric acuzaţiile de lipsă de fair-play a anumitor sociali-democraţi. În ceea ce priveşte situaţia de la Medgidia, Stroe declară că acel candidat care promite că va „zgoni” RAJA din oraş ncunoaşte legea şi că îşi face o campanie “mincinoasă”.

Reporter: Ipotetic vorbind, dacă va câştiga Valentin Vrabie Primăria Medgidia şi va începe demersurile privind încetarea contractului cu RAJA, ce veţi face?

Felix Stroe: Ipotetic vorbind, şi să nu pomenim nici un nume, orice localitate, orice unitate administrativ teritorială, care face parte dintr-o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, se poate retrage din acea asociaţie intercomunitară, cu condiţia, iar aici dacă ne referim strict la serviciul de apă, canalizare şi epurare, cu condiţia unei juste despăgubiri, care este prevăzută în contractul de delegare de gestiune. În concret, dacă vorbim de oraşul Medgidia, şi viitorul primar, oricine va fi el, doreşte să iasă din asociaţia intercomunitară apă-canal Constanţa, oraşul Medgidia va trebui să achite operatorului de apă o sumă, care se numeşte cost de răscumpărare, care este prevăzută în contractual de delegare de gestiune, contract făcut de guvernul României şi avizat de Bruxelles. Acest cost de răscumpărare înseamnă de 2,5 ori valoarea investiţiilor care au fost făcute în oraşul Medgidia.

Rep.: Care ar însemna cât?

F.S.: Pentru Medgidia, dacă ne referim grosso modo la investiţiile europene şi la ce s-a investit în ultimii ani, ar însemna peste 25 milioane de euro. Bugetul oraşului Medgidia este de 22 milioane de euro. Înseamnă că acel primar, indiferent cine este el, îşi asumă acest lucru, nu va putea să rezilieze contractul înainte să achite acest cost. România va da îndărăt Comisiei Europene, ca o altă complicaţie suplimentară, toţi banii europeni pe care i-a investit în oraşul Medgidia, şi, înseamnă că, în următorii ani, dacă e mai mult decât bugetul pe un an, oraşul nu va avea iluminat public, nu se va colecta gunoiul, nu va putea plăti pentru pomparea şi epurarea apei şi mai multe consecinţe la care ar trebui să ne gândim de zece ori înainte să vorbim.

Rep.: Dar, chiar şi aşa, există acest candidat Valentin Vrabie care îşi face campanie electorală pe acest subiect – RAJA, preţul la apă, că va goni RAJA din oraş. Regretaţi acum că v-aţi fotografiat la un moment dat cu el?

F.S.: Nu regret nimic din ce am făcut în viaţă. Îmi pare rău că Valentin Vrabie, puţin stresat de rezultatul alegerilor, a intrat pe acest palier de campanie electorală. Ca Valentin Vrabie sunt mulţi primari în România. Vreau să vă spun că este o temă naţională de campanie: “să izgonim operatorii din România şi să dăm apa cu 40 de bani”. Eu sunt dezamăgit de altceva, că poate un primar de localitate rurală nu cunoaşte foarte bine legea. E scuzabil. Dar îmi pare rău că un preşedinte de organizaţie a unui partid foarte important poate să spună într-o activitate publică la Casa de Cultură a Sindicatelor că vom scoate RAJA din judeţ. Acea atitudine mi se pare mie iresponsabilă.

Rep.: Aşadar, domnul Vrabie nu cunoaşte legea sau îşi face campanie mincinoasă?

F.S.: Amândouă.

Rep.: PSD cum îşi face campanie în judeţul Constanţa?

F.S.: În primul rând, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat nu canidează pentru nici o funcţie administrativă. Nici de primar de comună, de oraş, de municipiu, nici de preşedinte al Consiliului Judeţean. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt clare şi aţi văzut că sunt un omn de onoare. În al doilea rând, noi ne facem o campanie electorală prezentând proiectele noastre, nu înjurându-i pe contracandidaţi, nu vorbind despre copiii lor din flori, nu despre contractele oneroase, nu despre accidentele auto etc., etc. Dorim ca cetăţenii judeţului să ne aleagă prezentând ce am făcut noi pentru ei şi ce vom face în continuare. După cum vedeţi, am făcut destule şi suntem în stare să facem în continuare destule. Când aduci campania electorală pe copilul din flori, pe accidentul auto cu alcool la volan, înseamnă că nu ai teme de campanie elctorală serioase şi intri pe aceste paliere de care eu cred că, după 27 de ani, lumea chiar s-a săturat.

Rep.: Aşadar, sunteţi mulţumiţi de campania candidaţilor PSD...

F.S.: În linii mari, sunt mulţumit. Facem o campanie în care ne prezentăm proiectele, nu ne înjurăm adversarii politici.

Rep.: Faceţi o campanie în care unii speculează că sunt primari în funcţie, faceţi o campanie în care unii refuză să iasă în dezbateri, este o companie în care primarul în funcţie dintr-o anumită localitate a desemnat canidatul dvs. Cum comentaţi?

F.S.: Nu cunosc astfel de situaţii.

Rep.: La Constanţa şi la Cernavodă se întâmplă pentru că acei oamneni sunt în funcţie, interimari...

F.S.: Hai să fim serioşi! Hai să fim serioşi!

Rep.: La Cernavodă se împart materiale de construcţii, sub pretextul că o face administraţia locală.

F.S.: Dacă se întâmplă aceste lucruri, este de datoria mass-media să informeze organele competente, indiferent de la ce partid sunt. Hai să fim serioşi. Eu cred că un ziarist cu experienţa dumneavoastră trebuie să fie imparţial. Şi vă rog să vă răcoriţi puţin şi să rămânem pe palierul imparţialităţii. Nu suntem noi de vină că acum nici o lună de zile primarul oraşului Cernavodă a fost arestat. Nu suntem noi de vină. Dacă ne acuzaţi pe noi că în ultimele 3 săptămâni am făcut toate grozăviile din lume, îmi pare rău, pentru că chiar vă respect profesionalismul, vă decredibilizaţi. Deci, Cernavodă scoatem din discuţie. La Constanţa ce s-a întâmplat?

Rep.: La Constanţa nu se iese în dezbateri. De ce?

F.S.: La Constanţa se iese foarte mult în dezbateri. Există un media plan la partid. De acest media plan se ocupă purtătorul de cuvânt al partidului, deputatul Mircea Dobre, şi Lucian Lungoci, şi suntem prezenţi zilnic la toate radiourile şi televiziunile la care suntem invitaţi. Daţi-mi un exemplu unde nu ne-am dus.

F.S.: La Replica de Constanţa.

F.S.: Dacă am fost invitaţi şi nu ne-am dus, voi lua toate măsurile din lume.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614