REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Fenechiu îşi lansează partid la Constanţa. „Sunt oameni cunoscuţi în politica locală”

Fenechiu îşi lansează partid la Constanţa. „Sunt oameni cunoscuţi în politica locală”

Replica API 4 august 2015 | 22:48 175

Încă un partid

Încă un partid

Daniel Fenechiu

Duminică a avut loc Congresul PP-DD, care a aprobat fuziunea cu UNPR. „Sunt momente in viaţă în care trebuie să alegi între interesul propriu, egotic, personal şi interesul general, colectiv. Cred că un astfel de moment este şi Congresul de fuziune al UNPR cu PP-DD. Pentru că fiecare dintre cele două formaţiuni politice au înţeles că, în aceste vremuri tulburi, interesul naţional trebuie să fie mai presus de interesul personal sau de grup”, spunea preşedintele fostei formaţiuni a PP-DD, Simona Allice Man, cu prilejul evenimentului. Vestea fuziunii nu a entuziasmat pe toţi adepţii „partidului poporului”, mai ales pe cei care au apucat în ultima perioadă să „părăsească incinta”, printre care Daniel Fenechiu, care pune pe picioare Partidul Naţional Democrat. „Am primit vestea cu o oarecare tristeţe, pentru că PP-DD a fost primul meu proiect politic şi am muncit destul de mult ca să îl aducem acolo unde a ajuns ca rezultate. În momentul în care cineva îşi însuşeşte munca altora nu poate fi un lucru care să poată fi privit cu foarte multă simpatie. Pe de altă parte, marea majoritate a oamenilor cu coloană vertebrală şi oneşti din PP-DD fuseseră excluşi, marginalizaţi sau plecaseră din PP-DD. Foarte puţini mai rămăseseră. Din acest punct de vedere, pot să vă spun că e pagubă-n ciuperci, ca să vorbesc eufemistic, întrucât fuziunea vizează nişte bani, adică 80.000 lei, pe lună, pe care îl câştigă partidul lui Oprea din această fuziune; nişte sedii, nu puţine şi un număr de consilieri judeţeni şi locali, care, în anumite locuri, chiar mai contează. Electoratul PP-DD, cu siguranţă nu va urma gaşca de şmecheri care au făcut această fuziune. Electoratul PP-DD cu siguranţă va veni în mod natural şi masiv în susţinerea PND. De altfel, începând cu momentul în care a fost anunţată fuziunea, în urmă cu o lună, ne-am dublat, practic, efectivele de membri. Oamenii au venit individual şi încep să se alăture organizaţiilor noastre”, a spus deputatul Fenechiu pentru „Replica”.

Cin‘ să fie? Cin‘ să fie?

Dacă îi putem transmite PP-DD „ţărâna uşoară”, nu la fel putem spune despre PND al lui Fenechiu. Liderul formaţiunii susţine că, în judeţul Constanţa, a pus deja pe picioare mai multe organizaţii locale şi că, în septembrie, vom afla şi cine sunt cei care vor conduce organizaţia judeţeană.

„În jur de 7-800 organizaţii avem acum. La Constanţa, avem vreo şase-şapte organizaţii locale şi suntem în curs să constituim comitetul judeţean de iniţiativă. La municipiu, nu pot să dau nume, pentru că e mai delicată situaţia acolo. Sunt oameni care, mă rog, au fost obligaţi să fie în altă parte şi în momentul acesta clarificăm actele, dar ceea ce pot să vă spun e că sunt oameni de valoare! Sunt oameni cunoscuţi în politica locală şi cu imagine bună. Nu traseişti, nu altceva... Dar, va veni un moment în care vom organiza o conferinţă de presă la Constanţa şi vom prezenta organizaţia de acolo. După proiecţia mea, asta se va întâmpla undeva în a doua jumătate a lunii septembrie”, a concluzionat Fenechiu, pentru Replica.

Din informaţiile noastre, consilierul judeţean Gică Slabu a refuzat oferta lui Daniel Fenechiu şi a luat-o pe calea fuziunii, alături de Dede Perodin şi Gabriel Candindatu. Deputatul Andrei-Răzvan Condurăţeanu se află sub mirajul lui Mircea Geoană, iar de Mihai Tararache nu mai poate fi vorba, întrucât acesta nu va pleca din PNL pentru un partid mai mic. Prea multe variante nu mai rămân la îndemână, aşa că, cel puţin din zona defunctului PP-DD, mai rămân două variante: Gabriel Mascaş, o figură cel puţin ciudată în mediul politic constănţean şi... Maria Stavrositu, care a încercat cu nişte telefoane şi pe la Partidul România Unită, însă, ca peste tot, i s-a închis uşa în nas. Rămâne de văzut pe cine va nominaliza Daniel Fenechiu pentru organizaţia PND de la Constanţa.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218