REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

FILMUL complet al unor spargeri pe bandă rulantă: urmăriri ca-n filme, accidente rutiere şi hoţi ascunşi la hotelul lui Bosânceanu!

FILMUL complet al unor spargeri pe bandă rulantă: urmăriri ca-n filme, accidente rutiere şi hoţi ascunşi la hotelul lui Bosânceanu!

Replica API 8 aprilie 2015 | 00:05 540

Detalii desprinse din filmele de la Hollywood!!!

Detalii desprinse din filmele de la Hollywood!!!

Ţăndurel Acî

Cartierul Anadalchioi a devenit, în anul 2013, locul de „pus ţara la cale”. Mai mulţi indivizi se întâlneau seară de seară şi plecau în căutarea unei societăţi comerciale pe care aveau s-o spargă pentru a fura bunuri. Activitatea lor infracţională nu a fost ferită de “peripeţii”, dând nas în nas cu Poliţia de câteva ori, după care s-a lăsat cu urmăriri ca-n filme, în toiul nopţii, pe străzile urbei de la malul mării. La un moment dat, hoţii au fost implicaţi într-un accident rutier, dar au fugit de la locul faptei tocmai pentru că unul dintre ei fusese deja condamnat la închisoare. A doua zi au mers la Poliţie şi au depus declaraţii mincinoase pentru a-şi salva amicul. Astfel, pentru a-şi continua activitatea infracţională, ei au furat o maşină, începând să spargă societăţi comerciale pe bandă rulantă. Şi, de aici s-au conturat elementele care ar putea creiona scenariul unui film de acţiune de succes: „Bă, Poliţia!”, după care demarau în trombă. Şi, culmea, şoferul nici măcar nu avea permis! Tot în „registrul” de lucru al hoţilor menţionăm şi faptul cu unul dintre ei ajunsese, la un moment dat, să se ascundă în hotelul Histria (deţinut, după cum se ştie, de celebrul George Bosânceanu).

La finele lunii octombrie 2013, mascaţii descindeau în forţă în cartieul Anadalchioi, pe străzile Ion Alexandrescu nr. 30 şi 34 şi Semănătorului. La poartă au ieşit mai multe femei, una dintre ele vărsând lacrimi amare, cu menţiunea că al ei soţ este cinstit, munceşte în construcţii şi nu ştie de ce sunt derulate percheziţiile. Însă, odată ce s-a dat soluţia definitivă, în februarie 2015, indivizii fiind condamnaţi la închisoare, detalii surprinzătoare au ieşit la iveală. Dând filele faptelor infracţionale înapoi, ajungem la începutul verii anului 2013, luna iunie, când se dădea startul jafurilor. Memet Ali, de 28 de ani, născut în Mangalia, domiciliat în Constanţa, pe Ion Alexandrescu nr 34, este cel care coordona „afacerea”, tot el fiind cel care, de fiecare dată, forţa uşile sau ferestrele unităţilor comerciale cu levierul. Acesta se afla în perioada de încercare, fiind condamnat, în trecut, la închisoare cu suspendare. Ţăndurel Acî, de 33 ani, din Constanţa locuia fără forme legale pe Ion Alexandrescu nr. 30, la fel şi Alis Tungeai, de 20 de ani. Ali Levent, de 25 ani, este domiciliat pe Soveja, dar locuia, fără forme legale, pe Unirii nr 22. Ajungem şi la Tătaru Cosmin Alexandru, de 26 de ani, domiciliat pe Ion Alexandrescu nr. 30, care, în primă fază, doar „găzduia” bunurile furate, primind pentru acest lucru între 50 şi 70 de lei. Ulterior, văzând că treaba este profitabilă, s-a băgat şi el, spărgând societăţile cot la cot cu partenerii săi. În cele din urmă ajungem şi la Merundisa Elvis, de 21 de ani, care locuia tot pe Ion Alexandrescu nr.30. În numai câteva luni, din iunie şi până în octombrie 2013, aceştia au spart 34 de societăţi comerciale, fiind vorba de case de pariuri sportive, cabinete medicale, cabinete notariale, magazine etc. Întrebaţi cum îşi alegeau ţintele, ei au spus: „Vedeam televizoarele şi le luam”. Scurt şi la obiect. Şi chiar aşa făceau. Se întâlneau în cartier şi stabileau pe ce străzi se mai plimbă. Dacă alegeau o zonă mai îndepărtată, mergeau cu maşina, dacă era aproape, mergeau pe jos. Se uitau pe geam şi, dacă vedeau televizoare, intrau. Smulgeau aparatura de pe pereţi şi fugeau. Furturile în sine nu durau mai mult de 2 – 3 minute. Au fost surprinşi şi pe camerele de luat vederi, dar toţi aveau hanorace cu gluga trasă pe faţă. Memet Ali a putut fi văzut cum a pătruns în toate obiectivele vizate, el având constituţie robustă, purta barbă şi mereu avea pantaloni trei sferturi, espadrile şi hanorac. În urma sa, „locotenentul” am putea spune, era Ţăndurel Acî, cu constituţie astenică, cel plâns de „soţie” cu lacrimi de crocodil. La început, ei se foloseau de autoturismul lui Memet Ali, o Mazda cu numere de Bulgaria, care era condusă de proprietar chiar dacă nu avea permis de conducere. Au tot dat bufuri, până când au început să apară peripeţiile.

Văzuţi de un vecin în timp ce furau ţigări: „E unu’ la balcon şi ţipă că o să coboare la noi”

Printre marile spargeri, de unde plecau cu laptopuri, televizoare LCD, LED şi plasme, indivizii mai intrau şi în magazine de unde furau ţigarete. Aşa s-a întâmplat şi în noaptea de 24 spre 25 iunie 2013, când au pătruns într-un magazin alimentar din zona Pod Butelii, situat la parterul blocului IS3. Aici, Cosmin Alexandru Tătaru a rămas afară să ţină de şase, când a zărit un vecin, ieşit la balcon, care striga că va coborî la ei. Speriaţi, indivizii au abandonat totul şi au fugit.

Au provocat un accident rutier şi au fugit de la faţa locului, după care au furat o maşină

În noaptea de 27 spre 28 iunie 2013, indivizii se aflau în autoturismul marca Mazda, la volanul căreia se afla Memet Ali, care nu avea permis de conducere, fiind în căutarea unei noi ţinte. Acesta a fost somat de Poliţie să oprească, însă, cum se afla în perioada de probă, fiind condamnat la închisoare cu suspendare, a demarat în trombă, a întors pe linia dublă continuă, luând-o pe strada Izvor. La intersecţie cu Frunzelor a intrat în coliziune cu un Renault Clio, condus regulamentar de către Marian Gabriel F. Imediat după producerea accidentului, aceştia au fugit acasă, pe strada Ion Alexandrescu, unde au hotărât ca Elvis Merundisa să declare că el era la volan, pe când Ţăndurel Acî se afla pe locul din dreapta. Ceea ce au şi făcut. Ulterior, pe 8 iulie 2013, Memet Ali a sustras o maşină, un BMW 318, parcat pe strada Soveja, în faţa blocului L55, el menţionând că avea cheile uitate în portieră. În acest mod, indivizii au avut cu ce să se deplaseze, în continuare, pentru a da spargerile, întrucât autoturismul său, marca Mazda, era avariat. În noaptea de 22 spre 23 iulie 2013, infractorii puseseră ochii pe sediul unei societăţi, situat pe strada Făgetului. Scenariul a fost acelaşi: Memet Ali a dechis uşa cu un levier, au intrat, au luat, au plecat. Însă, un locuitor al zonei a văzut tot ce s-a întâmplat, el spunând că, în jurul orelor 2.30, a auzi o alarmă şi a ieşit la balcon. Atunci a văzut cum un tânăr ieşea din respectiva societate, în fugă, strogând: „Băă, Poliţia!”. S-a urcat în maşină, a stins farurile şi a demarat în trombă.

Claxonaţi că au parcat pe locul cuiva: s-au speriat şi au aruncat televizorul din braţe

Ajungem în luna septembrie, în noaptea de 24 spre 25, când hoţii erau deja la a 30-a faptă. Au pătruns într-un cabinet medical de pe bulevardul Mamaia, situat la parterul blocului LS4, lăsând maşina parcată în spate, pe strada Munteniei. Însă, în jurul orei 2.15, un bărbat se întorcea acasă cu soţia, moment în care a observat că locul său de parcare, plătit la Primărie, era ocupat de un autoturism care nu avea plăcuţă de înmatriculare pe spate. A început să claxoneze şi atunci a observat că, lângă respectivul autovehicul, era o persoană care vorbea la telefon, după care s-a urcat la volan, a plecat şi a parcat pe strada Moldovei. Martorul a urcat în apartament şi a sunat la 112. Poliţia a juns la faţa locului şi a văzut un bărbat ce căra un televizor în braţe. Acesta, văzând oamenii legii, a aruncat bunul între blocurile LS2 şi LS3, s-a urcat în maşină şi a fugit. Poliţiştii s-au luat după infractori însă le-au pierdut urma. Această întâmplare nu i-a potolit, ei continuându-şi activitatea infracţională nestingheriţi.

Căutat de poliţie, se acundea la hotelul Histria

Între timp, Memet Ali, văzând că s-a îngroşat gluma, a decis că este cazul să se mute. Astfel, a cunoscut-o pe Larisa Avram, cu care a început să aibă o relaţie. A locuit cu ea pe la rude, prin Mangalia, după care în Constanţa. În cele din urmă, femeia a închiriat o cameră la hotelul Histria din Mamaia, unde locuia cu Memet Ali, ea ştiind că fuge de Poliţie. Şi de la noua locaţie bărbatul pleca să spargă societăţi, Larisa menţionând că pleca seara şi venea înspre dimineaţă, cu sume cuprinse între 1.500 şi 2.000 de lei. Toate bunurile sustrase, câteodată şi câte 5 – 6 televizoare, erau duse la domiciliul lui Alexandru Tătaru, acolo unde se negociau preţurile şi erau vândute pe loc. Totul s-a sfârşit pentru ei în data de 31 octombrie 2013,când poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică, beneficiind de sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale şi al lucrătorilor IJJ Constanţa au efectuat patru percheziţii la domiciliile lor. Prima condamnare a venit din partea Judecătoriei Constanţa , pe 3 octombrie 2014, când Memet Ali a fost condamnat la 12 ani de închisoare în regim de detenţie,Ţăndurel Acî la 6 ani detenţie, Alis Tungeai la 3 ani şi 6 luni detenţie, Ali Levent la 3 ani cu suspendare şi muncă la căminul de persoane vârstnice pe o perioadă de 120 zile, Tătaru Cosmin Alexandru la 7 ani detenţie, Merundisa Elvis, la 4 ani şi 6 luni detenţie. Au depus apel şi, pe 2 februarie 2015, magistraţii au decis să-i scadă pedeapsa lui Memet Ali la 9 ani, restul apelurilor fiind respinse. Totodată, menţionăm că unul dintre indivizi, respectiv Ali Levent este student, necăsătorit şi a mai fost cercetat în trecut pentru infracţiuni la regimul rutier şi pentru însuşirea bunului găsit. Ţăndurel Acî se află la primul conflict cu legea, este necăsătorit, are doi copii minori şi nu are loc de muncă. Alis Tungeai a fost cercetat, în 2011, pentru 5 infracţiuni de furt calificat, are loc de muncă şi este necăsătorit. Cosmin Alexandru Tătaru este tot la primul conflict cu legea, nu are loc de muncă, necăsătorit şi a încălcat măsura controlului judiciar pe timpul urmăririi penale. Elvis Merundisa este tot la prima abatere şi are loc de muncă. Memet Ali nu are loc de muncă, este necăsătorit, cunoscut cu antecedente penale, condamnat cu suspendare în ianuarie 2010. Întrucât a ajutat la depistarea celorlalţi făptuitori, magistraţii Curţii de Apel au decis să-i reducă pedeapsa la 9 ani.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218