REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Firmele care susțin că au grijă de angajați ar trebui să contribuie la pensia facultativă a acestora

Firmele care susțin că au grijă de angajați ar trebui să contribuie la pensia facultativă a acestora

Replica API 28 aprilie 2017 | 00:00 189

Anghel (BVB):

Anghel (BVB):

Angajatorii care susțin că au grijă de angajații lor ar trebui să contribuie cu până la 150 lei pe lună în plus pentru pensia privată a fiecărui angajaților, a declarat, joi, Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București (BVB), într-o conferință de presă.

'Discutăm de ce putem să facem noi cu banii noștri. Este foarte important acest lucru. De asemenea, cred că aceste instrumente extrem de utile pentru milioane de români, Pilonul II și III, au fost lansate în 2007-2008 în buza crizei. S-a trecut printr-o perioadă extrem de dură, poate cea mai puternică criză pe care am văzut-o în ultimele decenii, cu randamente excepționale. A fost o perioadă în care și companiile au fost foarte puternic afectate, au fost restructurări. În momentul de față deja discutăm de angajări. Practic pierderile de locuri de muncă în perioada crizei au fost recuperate. Angajatorii care susțin că au grijă de angajații lor ar trebui să contribuie până la 150 lei pe lună în plus pentru pensia lor privată, a angajaților. A trecut perioada de recesiune, angajează, sunt foarte mulți pe profit pentru că productivitatea economică îi ajută. Ar trebui să discute cu cei care îi consiliază pe partea fiscală. Românii care își permit ar trebui să pună din salariul lor 150 lei, cei care nu își permit, dacă pot, să strângă 50 lei pe lună. Cred că se pot strânge. Într-adevăr, nu toți, dar milioane de români cred că pot să depună aceste sume', a mai arătat oficialul BVB.

Acesta a precizat, însă, că sunt destul de mulți oameni care nu știu că statul oferă deductibilitate fiscală pentru contribuțiile la Pilonul III de pensii.

'Fiecare român care își permite ar trebui să depună minim 150 lei/lună în pensia prin Pilonul III, statul le oferă o deductibilitate fiscală, de care mulți oameni nu știu. Părerea mea este că nu au educație financiară. Foarte mulți români care își permit nu înțeleg ce înseamnă deductibilitate fiscală. Trebuie să înțelegi ce îți spune statul. Statul îți pune pe masă, nu îți bagă și în buzunar. Plătești impozit mai puțin statului român. 16% din suma pe care o depui. E foarte simplu, te duci la angajator, îi ceri ca din salariul tău 150 lei, în fiecare lună, să nu îi mai vireze în contul lui, să i se vireze de către angajator direct în contul de pensie Pilon III și tot angajatorul își calculează impozit mai mic către stat', a spus Anghel.

La rândul său, Corina Cucoli, director general Certinvest Pensii, a precizat că tinerii ar trebui să contribuie la această pensie de când intră în câmpul muncii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367