"Flacăra violet" în agricultură: Conopida colorată a apărut în pieţe
"Flacăra violet" în agricultură: Conopida colorată a apărut în pieţe
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestConopida mov este nou apărută în pieţele din toată lumea. Asemenea carfofului mov, are toate şansele să devină o legumă cu mare căutare mulţumită conţinutului ridicat de antocianine, antioxidanţi recunoscuţi pentru efectul lor puternic în prevenirea cancerului. Se pare că nu doar conopida violet "ameninţă" să invadeze sectorul legume-fructe, ci şi conopida portocalie - cu conţinut ridicat de beta-caroten, şi conopida verde - cu "supliment" de clorofilă. Potrivit specialiştilor citaţi de revista americană Modern Farmer, beta-carotenul din soiul portocaliu se metabolizează cu uşurinţă în vitamina A, în timp ce organismul celor care consumă conopida verde va beneficia de pe urma clorofilei - puternic antioxidant şi bun "curăţător" al sistemului digestiv. Deocamdată, în România, noile soiuri de conopidă colorată nu sunt disponibile în pieţe sau în magazine. Totuşi, după succesul cartofului mov, nu este exclus ca legumicultorii să ia în considerare anul viitor şi cultivarea conopidei violet, scrie agrointel.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News