REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Florile de la poarta cimitirului, PREŢURI PESTE LIMITA BUNULUI SIMŢ

Florile de la poarta cimitirului, PREŢURI PESTE LIMITA BUNULUI SIMŢ

Replica API 24 aprilie 2017 | 14:08 429

Ca în fiecare an, de Paștele Blajinilor oamenii vizitează mormintele celor dragi care nu mai sunt printre noi. Dar, această zi este și o oportunitate pentru comercianții de flori și candele, care fac bani mulți în această perioadă. Spunem asta deoarece prețurile la flori concurau direct cu prețurile din perioada 1-8 martie. Comercianții au întrecut orice limită, iar constănțenii

An de an, oamenii din Constanța se adună la cimitir, cu lumânări, flori şi un gând bun, pentru cei plecaţi dintre noi. Creștinii îi pomenesc pe cei dragi plecați la Ceruri... dar cu un preț: Paștele Blajinilor nu e doar pentru sufletul morților, ci și pentru buzunarele comercianților! La Cimitirul Central un buchet de liliac costa 3 lei, un fir de lalea 3 lei, lăcrămioarele tot 3 ei, iar o garoafă 2 lei. Lumea se îmbulzea deși erau peste 15 comercianți.

Dacă la Cimitirul Central prețurile păreau mari la cimitrilul din Viile Noi, comercianții au întrecut orice limită. Un buchet de liliac costa 5 lei, în timp ce lăcrămioarele și narcisele erau 4 lei. Crizantemele erau 6 lei, iar un fir de trandafir 10 lei. Comparând aceste prețuri ne dăm seama că mai ieftin este la florărie. O femeie i-a atras atenția unui bărbat și l-a întrebat dacă nu îi este rușine să pună asemenea prețuri. Bărbatul a replicat imediat: „Trebuie să mâncăm și noi doamnă! Avem copii de crescut”.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu hraniti ciorile,o campanie a ... mea.
0
0
da mai oameni buni ca dam sau nu dam dar problema grava este ca sar prin spatele cimitirului ciordesc si vin de le vand din nou la poarta cimiturului! dar ce va mirati ? nu e Romania? de tot rahatul suntem, ne am facut de ras, toti ne arata cu degetul! pana cand oare???
2
0
intr-adevar, nimeni nu iti baga mana in buzunar, daca vrei cumperi de la ei, daca nu, nu, dar problema e ca iei de la cimitir crezand ca sunt mai ieftine, si cand colo ei fac specula! Vechea scuza, trebuie sa manance si gura puradeilor ceva, nu?Asta e autoritatile se fac ca nu vad, banuiesc ca nici bon fiscal nu dau pentru florile uscate pe care le vand, iar noi ramanem cu comentatul!
2
0
In Romania florile au un pret exagerat.Cred ca este cea mai profitabila afacere in care trebuie sa investesti NIMIC.Un fir de trandafir la noi costa cat un buchet in Italia.Acolo de 30--50 lei,respectiv 10 euro, cumperi un brat de flori.La Mangalia cel putin florile au pret si mai ridicat, concurenta e mai mica.Munca ioc, bani sa iasa!
2
0
Asa e. Prost e cel care da. Dar oamenii s-au obisnuit sa vocifereze degeaba...poate le rezolva altcineva problema.
2
0
Nimeni nu te sileste sa cumperi de la escroci. Au preturi mari,sa dea faliment cu ele cu tot.
3
1
Cine e prost ? Ala care cere sau ala care da?
3
2
n are limite ....oare de ce ne fac tigani occidentalii?
4
0
ca in fiecare an,se strang stol pe gardul cimitirului.Va dati seama in ce tara ingrozitoare traim,daca pana si din nefericirea oamenilor,se doresc castiguri nesimtite?ca acolo nimeni nu merge cu bucurie,voios.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920