REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Florin Gheorghe - de ce candidează şi ce propune el pentru judeţul Constanţa

Florin Gheorghe - de ce candidează şi ce propune el pentru judeţul Constanţa

Replica API 22 mai 2012 | 00:00 224

Candidatul ALTFEL la preşedinţia CJC,

Candidatul ALTFEL la preşedinţia CJC,

"Cuvântul care mă caracterizează este caracterul, care, din păcate, lipseşte multor oameni politici din România" - aşa se descrie, candidatul PDL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Florin Gheorghe.

Reporter: De ce aţi luat decizia să candidaţi?

Florin Gheorghe: Constanţa este condusă de prea mulţi ani de aceeaşi putere roşie. A venit timpul să schimbăm ceva. Candidez pentru a schimba soarta judeţului nostru într-una mai bună.

Rep.: Care sunt principalele puncte pe care le propuneţi constănţenilor din programul dumneavoastră ?

F.G.: Am structurat programul, pe câteva investiţii majore pentru judeţul nostru. Aş aminti prima dintre ele, înfiinţarea regiei judeţene de transport persoane, în al doilea rând, sprijinirea turismului din sudul litoralului care, în ultima perioadă, a avut de suferit, iar, în acest sens, doresc să construim în zona Neptun-Olimp un circuit automobilistic. În al treilea rând, în construirea unei baze sportive moderne, în judeţ, pentru că, după cum ştiţi, autorităţile actuale se laudă cu echipa campioană la handbal masculin, însă meciurile importante le jucăm la Buzău. Tocmai de aceea dorim să ne implicăm pentru construirea unei baze sportive de nivel european.

Rep.: Cum veţi sprijini cetăţenii să aibă un trai mai bun?

F.G.: Vom încerca să creăm cât mai multe programe care să se adreseze tuturor locuitorilor acestui judeţ, nu doar acordarea de ghiozdane sau de plantare de pomi fructiferi în anumite zone ale judeţului. Trebuie să accesăm cât mai multe proiecte europene, să atragem cât mai mulţi bani, deoarece, după cum ştiţi si dumneavoastră, autorităţile judeţene s-au plâns că nu au fost sprijinite, însă pentru a primi bani, trebuie mai întâi să îi ceri.

Rep.: O problemă o reprezintă costul ridicat al transportului pentru cei din judeţ. Cum vă gândiţi să rezolvaţi această problemă?

F.G.: Prin înfiinţarea unei companii publice de transport călători, le vom oferi locuitorilor judeţului nostru un preţ corect pentru biletele de transport . De aceea am introdus în programul nostru, în oferta noastră electorală, această soluţie pentru a rezolva problema transportului public de călători.

Rep.: Judeţul Constanţa este un judeţ cu potenţial turistic. Aveţi vreun proiect de susţinere a turismului?

F.G.: Bineînţeles. Turismul ar trebui să fie una dintre priorităţile judeţului nostru, ale Consiliului Judeţean. Cum am spus şi mai înainte, realizarea unei piste automobilistice în zona Neptun - Olimp ar fi foarte benefică în zona de sud al litoralului, care în ultimii ani a dus lipsă de turişti. În acelaşi timp, în judeţul Constanţa, avem un obiectiv turistic unic, pot spune, în Europa, şi mă refer la Peşterea Sf. Andrei. Acest obiectiv nu este exploatat cât ar trebui. În acest sens, vom realiza către această zonă un drum de acces modern, deoarece, în acest moment, ceea ce există nu răspunde cerinţelor tuturor celor care vor să viziteze zona. Şi doritori există! În al treilea rând, nu ştiu dacă cunoaşteţi, însă în zona Ostrov există o minideltă care nu este exploatată în absolut nici un mod, şi am dori ca în acestă zonă să sprijnim eventualii investitori, iar noi, Consiliul Judeţean să construim un miniport turistic.

Rep.: Accesul la sănătate este dificil pentru oamenii din mediul rural, cum gândiţi să rezolvaţi această problemă?

F.G.: În primul rând vom căuta parteneri, să realizăm un parteneriat public-privat prin atragerea de clinici medicale moderne, pe care să le stabilim în anumite zone ale judeţului, cât mai aproape de cetăţean, şi să răspundem într-un timp cât mai scurt nevoilor cetăţenilor din zonele respective.

Rep.: Cine nu are bătrâni să îşi cumpere, iar cine are trebuie să le creeze condiţii bune de viaţă. Cum v-aţi gândit dumneavostră să îmbunătăţiţi viaţa persoanelor de vârsta a 3-a?

F.G.: În această privinţă am inclus în programul nostru, în oferta noastră electorală realizarea a cel puţin trei cămine pentru bătrâni, în municipiul Constanţa există unul, după cum ştiţi mai este unul şi la Poarta Albă, însă cred că ar fi necesare cel puţin trei cămine pentru bătrâni şi în celalate zone ale judeţului.

Rep.: Educaţia în mediul rural reprezintă o problemă, cum vă gândiţi să o rezolvaţi?

F.G.: Problema se poate rezolva foarte simplu prin aducerea de profesori pregătiţi în mediul rural. Acest lucru îl putem face prin crearea unui program prin care să îi sprijinim pe aceşti profesori şi mă refer aici la realizarea unor locuinţe de serviciu, pe care aceştia să le folosească pe timpul desfăşurării serviciului în mediul rural.

Rep.: Tinerii doresc locuri de muncă. Ce poate face Consiliul Judeţean în acest sens?

F.G.: Pentru tineri ar trebui să facem mult mai multe proiecte, în acest sens aş dori să le acordăm tinerilor, anumite subvenţii pentru investiţiile din agricultură, după cum ştiţi judeţul nostru este un judeţ special, cu preponderenţă agricol, investiţiile în industrie practic lipsind, iar atunci singura soluţie pentru tinerii din mediul rural este agricultura. Am dori să îi sprijinim prin înfiinţarea de mici întreprinderi agricole, mici gospodării agricole, astfel încât să îşi poată asigura un trai decent, iar noi să le creăm condiţiile necesare, odată pentru realizarea acestor întreprinderi şi în al doilea rând să le creăm condiţii şi pentru desfăşurarea activităţii lor şi aici mă refer la vânzarea produselor finite, crearea de pieţe agro-alimentare, în zonele urbane, special destinate acestor tineri.

Rep.: La Constanţa nu avem echipă de fotbal. Ce poate face Florin Gheorghe, astfel încât iubitorii de fotbal să fie mulţumiţi?

F.G.: Eu vreau să ştiţi că sunt un fan înrăit al echipei noastre fanion a judeţului, Farul Constanţa. Am practicat acest sport şi de aceea iubesc fotbalul. Am prins în programul nostru pentru Consiliul Judeţean Constanţa construirea unei arene la standarde europene. Această reţetă, după cum am văzut, a fost una de succes în alte localităţi din ţară, şi am dori să implementăm şi noi, la Constanţa, acest tip de proiect, deoarece bugetul Consiliului Judeţean Constanţa permite o asemenea investiţie.

Rep.: Ce zice familia despre candidatul Florin Gheorghe?

F.G.: Familia pentru mine este foarte importantă şi mă bucur că sunt cu toţii alături de mine şi mă susţin. Este o garanţie că, după 10 iunie, când voi câştiga aceste alegeri, mă vor aştepta cu drag să mă reîntorc în sânul familiei. În această perioadă, fiind o perioadă destul de ocupată, fiind mai mult plecat în judeţ printre oameni să le ascult problemele şi să încercăm să le găsim soluţii, din acest motiv, timpul petrecut cu familia în această perioadă este destul de scurt.

Rep.: Cu ce sunteţi diferit de alţi candidaţi?

F.G.: Primul lucru care mă diferenţiază de ceilalalţi candidaţi este dorinţa de a schimba lucrurile, dorinţa de a fi altfel de om politic, dorinţa de a face altfel de politică. După cum aţi văzut, după cum vede toată lumea, şi administraţia locală, şi politicienii de la centru au cam întors spatele oamenilor şi acest lucru nu este normal. Noi, politicienii venim în faţa oamenilor şi le cerem votul nu pentru noi, ci ar trebui să cerem tot pentru ei să le rezolvăm lor problemele.

Rep.: Un mesaj pentru cetăţenii judeţului Constanţa care vor veni la vot şi care vă vor alege?

F.G.: Destinul este în mâinile oamenilor. Pe data de 10 iunie îi invit pe toţi la vot, să voteze şi doar împreună putem schimba lucrurile în mai bine în judeţul nostru.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218