REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Florin Gheorghe vrea să înveţe pe toată lumea ce şi cum e cu achiziţiile publice

Florin Gheorghe vrea să înveţe pe toată lumea ce şi cum e cu achiziţiile publice

Replica API 5 martie 2015 | 22:51 196

Luaţi loc în bănci,

Luaţi loc în bănci,

Florin Gheorghe

Dacă n-ar fi fost deputatul constănţean Florin Gheorghe, n-am fi ştiut ce să ne mai facem. Deputatul şi-a atribuit rolul de învăţător şi aplică tactica „v-am spus eu!”, după recentele critici din raportul Comisiei Europene la adresa ţării noastre. Deşi Comisia Europeană ne arată cu degetul în privinţa riscurilor din zona exporturilor şi a sectorului bancar, Florin Gheorghe vorbeşte de achiziţile publice.

„Eu personal am depus la Parlament mai multe iniţiative legislative care au scopul de a ameliora legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, în primul rând prin creşterea transparenţei procedurilor de licitaţie şi de atribuire, însă constat o prea mare reticenţă a unor colegi în a da curs acestor iniţiative. Mai mult, văd că mare parte dintre discursuri se centrează astăzi în jurul recuperării prejudiciilor create din utilizarea fondurilor publice, dar nimeni nu-şi pune problema cum să preîntâmpinăm ca fraudele din bani publici să se mai producă. (…) Sper că decidenţii politici din România au înţeles în fapt că raportul ne avertizează cu subiect şi predicat că dacă nu facem această reformă să ne luăm gândul de la banii pe care-i aşteptăm de la Uniunea Europeană în următorul exerciţiu financiar 2014-2020", susţine Florin Gheorghe. Premierul Victor Ponta spune că ideea că ANAF nu este performant în recuperarea prejudiciilor, invocată la ultimul bilanţ al DNA, a fost „o mică păcăleală, că nu aţi aflat şi şi de ce”. Acesta a precizat că este nevoie de hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile şi a confirmat că va fi creată o agenţie special, subordonată ministerului Justiţie. În replică, DNA arată că Ponta creează o confuzie gravă în opinia publică prin aceea că pune la îndoială datele prezentate şi referitoare la confiscarea şi recuperarea de produse infracţionale, dispuse de instanţe, în dosarele penale deferite Justiţiei. Hotărârile judecătoreşti rămase definitive în cauzele DNA în anul 2014 au inclus confiscarea şi recuperarea de produse infracţionale în sumă de peste 310.000.000 euro, de 3 ori mai mult decât în anul 2013.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218