REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Forest Stewardship Council se disociază de Schweighofer

Forest Stewardship Council se disociază de Schweighofer

Replica API 18 februarie 2017 | 00:00 309

Organizația internațională Forest Stewardship Council (FSC) a anunțat vineri într-un comunicat că retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de grupul austriac Schweighofer, după ce activiști din trei țări (Germania, Austria și România) au înmânat o petiție semnată de peste 250.000 de cetățeni directorilor FSC.

În urma acestei decizii, lemnul tăiat ilegal din pădurile României nu va mai fi certificat ca fiind sustenabil și nu va mai putea fi vândut sub marca FSC pe piețele internaționale. FSC a considerat că prelungirea perioadei de probă pentru Schweighofer este inacceptabilă în condițiile în care compania nu respectă standardele de sustenabilitate.

"FSC va fi prezent permanent în România pentru a se implica efectiv cu membrii și acționarii săi în asigurarea mecanismelor corecte, cum ar fi constituirea unui forum pentru soluții consacrate, pentru a identifica soluții pe termen lung la provocările legate de gestionarea responsabilă a sectorului forestier în România. Organizația se va angaja într-un dialog constructiv cu grupul Schweighofer și cu toate părțile interesate din țară", a afirmat Kim Carstensen, director general al FSC.

În replică, austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au precizat, într-un comunicat de presă transmis vineri AGERPRES, că vor continua să deruleze "planul de acțiuni pentru o procesare sustenabilă a lemnului în România" și se vor angaja într-un dialog constructiv cu Forest Stewardship Council pentru a defini planul de reasociere.

Grupul austriac a menționat totodată că a efectuat investiții de aproximativ un milion de euro "pentru a îmbunătăți siguranța arhitecturii lanțului de aprovizionare în România anului 2017" și continuă să sprijine introducerea standardelor FSC în lanțul de aprovizionare din România.

"Grupul Schweighofer primește decizia FSC de a se disocia de grup ca un prilej de a intensifica și mai mult eforturile sale de a implementa și optimiza sistemele de control pentru a asigura un lanț de aprovizionare sustenabil în România. La jumătatea lunii ianuarie 2017, compania a prezentat un set de măsuri complete care au scopul de a stabili o nouă arhitectură a siguranței, fără precedent în industria forestieră din România și care depășește toate cerințele legale. FSC a aprobat planul de acțiuni al Holzindustrie Schweighofer care a fost implementat în ultimele trei luni și admite că este un punct de plecare bun pentru a continua dialogul și pentru a dezvolta un plan de reasociere", se arată în comunicatul Schweighofer.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu impreuna cu finul meu vreau sa va las fara niciun pom cand termin mandatele...Dupa mine dezastrul in Romania !!!.
2
0
Ala cu guvernul lui al partidului lui si cu sase case ale sale,probabil ca vrea sa aiba si padurea lui ca sa o dea prietenului lui,de la Schweighofer. Va avea si sustinatorii lui in strada.
2
0
avem un mare opozant la varf si chiar se afirma ca este opozant la orice ar fi bine poporului : SE STIEEE !
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614