REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fost croitor în Armată, ajuns pe stradă de o lună! „Nu mai sunt om! Nu ştiu ce să mai fac!”

Fost croitor în Armată, ajuns pe stradă de o lună! „Nu mai sunt om! Nu ştiu ce să mai fac!”

Replica API 25 iulie 2016 | 00:03 152

Aurel Toma

Reporterii „Replica” de Constanţa au fost abordaţi zilele trecute de un domn în vârstă de 64 ani, ajuns în pragul disperării. Se afla în faţa Judecatoriei din Constanţa şi a relatat o poveste impresionantă. Pe o vreme în care simţeai că asfaltul ţi se topeşte sub picioarele, domnul Aurel îşi scotea o bucată de şuncă din buzunar şi se uita la ea abătut.

Cu greu şi-a stăpânit emoţiile, în timp ce ne prezenta situaţia în care se află. „Făceam la comandă haine pentru Armată, 20 ani am lucrat la croitorie. Vreau să mă angajez la pază, dar nu mă simt bine de cand m-au dat afară din casă. Nu pot să dorm, nu pot să mănânc. M-am îmbolnăvit, mă doare stomacul, cred ca am probleme cu capul pentru ca nu mai judec bine. Vreau doar sa am un loc unde sa dorm, altceva nu vreau”, a povestit Aurel Toma. Discutând şi cu vecinii acestuia, ei nu şi-au putut ascunde îngrijorarea: „Are aproape o lună de cand locuieşte afară, e ciupit tot de ţânţari. Noi îl ajutăm cât putem, păcat de el că stă afară. Acum vremea măcar e bună dar la iarna ce o sa facă? Abia în martie poate să-şi depună dosarul pentru pensie. Noi i-am amenajat spaţiul în care locuieşte acum, a intrat în şoc atunci când a fost evacuat. Ne este milă de el, sperăm că o sa fie ajutat cât mai repede pentru că starea lui de sănătate s-a deteriorat”. Contactată telefonic, sora lui Aurel ne-a declarat că a depus cerere pentru un loc în cartierul social Henri Coandă şi că aşteaptă un răspuns: „Am depus cererea, sper ca domnul Decebal Făgădău să ne ajute, mă rog mereu pentru fratele meu, îl ajut cu mâncare şi fac tot ce pot ca să rezolv problema. A fost un om bun toată viaţa, nu a supărat pe nimeni. Din păcate, la un moment dat a trecut printr-o decepţie în plan sentimental şi nu a reuşit să se mai ridice”.

Gabriel GÎRBACI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614