REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fosta inspectoare Florina Mărculescu de la ITM, trimisă în judecată pentru fals în înscrisuri oficiale

Fosta inspectoare Florina Mărculescu de la ITM, trimisă în judecată pentru fals în înscrisuri oficiale

Replica API 27 iunie 2016 | 14:33 606

Probleme unei foste angajate de Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța nu s-au sfârșit! Este vorba de Florina Mărculescu faţă de care, la data de 15 iunie a.c., magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au dispus începerea judecăţii în stare de libertate pentru infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale şi sustragere sau distrugere de înscrisuri. Decizie pe care însă inculpata a contestat-o.

Întregul conflict al Florinei Mărculescu cu instituția la care lucra a început în anul 2013, când a fost nemulțumită de calificativul pe care l-a primit în urma unui raport de evaluare a anagajaților realizat de conducere. “Ca în fiecare an, în luna ianuarie a anului 2013 s-a făcut un raport de evaluareși ea a luat calificativul BINE. Toată lumea a fost evaluată, inclusiv doamna Mărculescu. Undeva în luna octombrie a aceluiași an, a solicitat colegului de la Resurse Umane raportul ca să-l vadă, care se afla în dosarul personal. I s-a dat acest raport de evaluare pe care, ulterior, a refuzat să-l mai înapoiezeși a scris pe acest raport “am primit un exemplar astăzi, 11 octombrie 2013. Ceea ce este aberant întrucât ea primise raportul din luna ianuarie. A făcut acest lucru pentru că a dorit să atace în contencios acel calificativși ceea ași făcut”, a declarat Eugen Bola,șeful ITM Constanța. Se pare că Florina Mărculescu a fost nemulțumită de calificativul dorit întrucât ea dorea că merită nota maximă. “A atacat pe considerentul că este un calificativ care nu este corect pentru că dânsa ar fi meritat “foarte bine”și nu “bine”, dar a pierdut la fond. Prin acea mențiune că a primit un exemplar s-a repus în termenși se atacă în 30 zile și nu după 10 luni. S-a repus în termen cași cum l-ar fi primit atunci în octombrieși a atacat în contencios administrativ, pe fondul cauzei a pierdut, în sensul că instanța a hotărât că este tardivă pe considerentul că mențiunea respectivă a fost făcută ulteriorși nu la data când a primit exemplarul. S-a administrat proba cu martori, cu înscrisurile”, a adăugat Bola. De precizat că Florina Mărculescu a făcut mare scandal în luna martie a anului curent, atunci când ITM i-a desfăcut contractul de muncă. Veste pe care nu a primit-o cu zâmbetul pe buze. Din contră! „Colegul de la Resurse Umane a mers în birou şi i-a prezentat această decizie. Florina Mărculescu a citit-o, dar a refuzat să o semneze, spunând să i se comunice decizia la avocat. Noi nu comunicăm nici unui avocat decizii sau alte înscrisuri. Începând de astăzi (29 martie a.c.) nu mai avea dreptul să vină la birou, raportul de serviciu fiind suspendat. Însă, dânsa a revenit şi a refuzat să iasă din birou”, spunea atunci Eugen Bola.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367