REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Fosta şefă a Poliţiei Locale din Mangalia a aflat cine i-a spart casa

Fosta şefă a Poliţiei Locale din Mangalia a aflat cine i-a spart casa

Replica API 13 mai 2014 | 00:00 301

Bunurile nu au fost recuperate

Bunurile nu au fost recuperate

De ceva vreme, oamenii legii au pornit pe urmele unor indivizi care dădeau spargere după spargere, vânate fiind locuinţele. Încet - încet, anchetatorii au conturat ipotezele, după care "săgeţile" au fost prinse în flagrant în Valu lui Traian. Este vorba despre o adevărată grupare infracţională, dar care bagă la înaintare minori, tocmai pentru că nu au răspundere penală. Putem vorbi chiar de o "şcoală" unde se formează hoţi, învăţăceii fiind racolaţi de la vârste fragede. Aceştia au spart şi casa fostei şefe a Poliţiei Locale din Mangalia, însă oamenii legii sunt legaţi de mâini cu privire la luarea unor măsuri.

Spargerile de locuinţe se dădeau una după alta şi păreau că nu seamănă între ele. Însă, cum minorii au fost văzuţi mişunând prin diferite localităţi, iţele s-au legat şi astfel s-a descoperit că la mijloc sunt vreo 6 - 7 puşti, printre care şi o fată de 14 ani, nedeclarată la naştere, care acţionează cu ceilalţi. În spatele lor stau persoane majore, care îi coordonează din umbră, oamenii legii încercând să dea de urma lor. Spre exemplu, un apel prin 112, iniţiat în data de 27 aprilie, în jurul orelor 12.00, i-a alertat pe oamenii legii din Valu lui Traian. O persoană a specificat faptul că a văzut cum doi minori au intrat într-o locuinţă. Poliţiştii s-au deplasat cu operativitate şi i-au depistat pe cei doi la faţa locului, cu mai multe bunuri asupra lor. Minora a devenit cooperantă şi chiar le-a arătat oamenilor legii şi alte locuinţe în care a pătruns. Făptaşii au fost audiaţi, cercetările continuând pentru depistarea tuturor membrilor grupării. S-a adeverit şi faptul că fata nu este declarată la naştere şi că îşi duce veacul prin Constanţa, datele ce au ieşit la iveală indicând că este vorba de "săgeţile" din gruparea infracţională filată de poliţişti. Totodată, datele din anchetă indică şi faptul că ar fi vorba de aceiaşi minori care au fost zăriţi în Topraisar, identificaţi, dar nu şi prinşi. Însă, cum minorii sunt mai mulţi, ei au acţionat şi în Murfatlar, Mangalia, Cobadin, Agigea, Cernavodă, Medgidia, municipiul Constanţa, cât şi în alte zone. "Sunt bine pregătiţi. Nu au familii, stau pe străzi, dar sunt împărţiţi bine. Spre exemplu, cei din Medgidia sunt trimişi la furat în Constanţa, cei din Constanţa sunt trimişi la Mangalia şi tot aşa. Trimit alţii de fiecare dată şi în altă localitate, tocmai pentru a nu fi prinşi. Sunt suiţi în tren sau în maşină şi li se spune ce au de făcut", au declarat, pentru "Replica", oamenii legii. Şi în Constanţa, în Palas, au existat case sparte, minorii folosindu-se de obiectele găsite prin curte pentru a pătrunde în locuinţe, precum topoare sau alte obiecte contondente.

Casa fostei şefe a Poliţiei Locale din Mangalia, spartă de aceeaşi bandă

Menţionăm că pe 12 februarie anul curent, casa fostei şefe a Poliţiei Locale din Mangalia a fost spartă de hoţi, chiar în timpul zilei! Poliţiştii au declarat, la acea dată, că atacul a fost dat miercuri, 12 februarie, în intervalul orar 9.00 - 11.00, în timp ce Mihaela Andrei se afla la serviciu, tot în cadrul Poliţiei Locale din localitate. În jurul orei 11.00, aceasta a primit un apel telefonic, culmea!, de pe un număr al ei, respectivul telefon mobil fiind lăsat acasă. Aşa şi-ar fi dat seama că ceva nu este în ordine şi a plecat într-un suflet către imobil. Odată ajunsă la faţa locului, gândurile negre s-au adeverit. Uşa locuinţei era deschisă, iar interiorul răvăşit. A sunat la Poliţie, o echipă sosind imediat la faţa locului şi demarând cercetările. Mai multe bunuri au fost furate, un laptop, ipod, telefon mobil şi bijuterii din aur, prejudiciul ridicându-se la 35.000 de lei. În urma cercetărilor, oamenii legii au avut bănuiala că laptopul a fost dus la o casă de amanet din municipiul Constanţa. După îndelungi cercetări au fost depistaţi şi hoţii. Da, este vorba de aceiaşi minori, în locuinţă intrând chiar fata ce nu este declarată la naştere. Însă, din nefericire, bunurile de valoare nu au fost recuperate. Chiar şi aşa, oamenii legii se simt legaţi de mâini întrucât hoţii nu au răspundere penală dat fiind faptul că sunt minori până în 16 ani. Cei care au peste 16 ani vor fi supuşi unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă au avut discernământ în timpul acţiunilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218