REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Fostul director al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, dat pe mâna DNA

Fostul director al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, dat pe mâna DNA

Replica API 31 martie 2015 | 23:37 291

Moldovanu, convins că i se trage de la miliardarul Comănescu

Moldovanu, convins că i se trage de la miliardarul Comănescu

Cristian Moldovanu

Fostul director al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, Cristian Moldovanu, a intrat în atenţia DNA Constanţa, fiind cercetat pentru modul de atribuire, încheiere şi derulare a anumitor contracte. Însă, potrivit acestuia, totul ar avea legătură cu un mai vechi dosar, în care a fost denunţat de către firma SC Vega Offshore SRL, controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu. Ulterior a urmat şi o verificare a Corpului de Control al Ministerului Transporturilor şi, după cum prevede procedura legală, cauza necesită a fi analizată şi de către DNA Constanţa.

Din câte se pare, în ceea ce priveşte mai vechea plângere, din 2013 (cu care Moldovanu susţine că ar avea legătură), instanţa nu a dispus trimiterea în judecată a acestuia, după care societatea Vega Offshore a depus o plângere de soluţii de neurmărire/ netrimitere judecată, ce a fost respinsă pe 24.10.2014. Între timp, a fost efectuată şi o verificare a Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, raportul ajungând acum la DNA Constanţa. Plângerea depusă la acea vreme se referea la săvârşirea de către Cristian Moldovanu a infracţiunii de abuz în serviciu, pentru că ar fi refuzat să ia o serie de măsuri propuse de reclamantă, ce conducea, în opinia acesteia, la dezvoltarea traficului aerian de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogalniceanu, după care a fost verificat modul în care Moldovanu a încheiat contractul de închiriere cu SC TD Maci Trading SRL, fiind vorba de un teren de 63,11 mp din incinta aeroportului pentru amenajarea unei linii de catering. Despre toate aceste lucruri, Cristian Moldovanu a scris pe pagina sa de Facebook că nu a fost demis de către ministrul Ioan Rus, aşa cum a apărut în presă: „Fals, mi-am înaintat demisia”, a scris el. Totodată, fostul director al Aeroportului Mihail Kogălniceanu a spus că nu crede că a adus aeroportul în pragul falimentului întrucât cifrele arată altceva, iar despre ancheta DNA: „Probabil, dar nu am primit nici o adresă oficială sau neoficială de la DNA”. Ajungând şi la aşa-zisele contracte încheiate ilegal, Moldovanu a menţionat: „Baza legală o găsiţi ataşată, e vorba de contracte speciale”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunte-ti penibili.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218