REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Fostul manager al Spitalului Judeţean, ÎNVĂLUIT DE DNA! Al treilea dosar în timp record!

Fostul manager al Spitalului Judeţean, ÎNVĂLUIT DE DNA! Al treilea dosar în timp record!

Replica API 20 octombrie 2016 | 13:53 350

Serviciile de recepţie, atribuite firmei controlate de soţie la preţuri IMENSE

Serviciile de recepţie, atribuite firmei controlate de soţie la preţuri IMENSE

Dănuţ Căpăţână

Condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, în dosarul „Oxigenul medical din spital” (decizie care nu este încă definitivă), prins în flagrant în timp ce lua mită şi trimis în judecată în dosarul cu firma de IT şi acum iar în atenţia judecătorilor, într-un nou dosar ce vizează serviciile de recepţie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, atribuite societăţii Mara Investcom SRL. Este vorba chiar despre Dănuţ Căpăţână, fostul manager al celei mai mari unităţi spitaliceşti de la malul mării, a cărui soţie controlează firma mai sus precizată.

Dănuţ Căpăţână a fost trimis acum în judecată pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată, conflict de interese în formă continuată, alături de SC Mara Investcom SRL pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 2010-2016, inculpatul Dănuţ Căpăţînă, în calitate de manager şi manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia deţinută, în legătură cu încheierea a şase contracte având ca obiect servicii de secretariat şi recepţie. Contractele respective au fost încheiate cu S.C. Mara Investcom SRL (societate pe care o controla prin intermediul fostei sale soţii), fără organizarea unei proceduri de atribuire care să asigure o utilizare eficientă a fondurilor publice şi promovarea concurenţei dintre operatorii economici.

De asemenea, serviciile respective au fost achiziționate la prețuri supraevaluate față de costul efectiv al acestora, în vederea obținerii unor foloase necuvenite pentru sine în valoare de 1.464.832,63 lei. Ca urmare a acestor demersuri, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a fost prejudiciat cu 2.089.997,87 lei, sumă cu care această unitate sanitară s-a și constituit parte civilă în cauză. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii popririi asigurătorii asupra sumelor de bani existente și viitoare existente în contul deschis la o unitate bancară de către inculpata S.C. Mara Investcom S.R.L..

De asemenea, procurorii au mai dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin unei societăți comerciale, în calitate de parte responsabilă civilmente, firmă la care este acționar inculpatul Căpățînă Dănuț. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Anterior, inculpatul Căpățînă Dănuț a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru infracțiuni similare.

Atunci au fost deferiți justiției şi Constantin Virgil Ivan, director general al unei societăți, pentru dare de mită, SC Picus Consulting SRL (firmă controlată de Dănuț Căpățînă), pentru complicitate la luare de mită, SC Performance Profile SRL, fostă SC Rusmap Consulting SRL, (având ca acționar și administrator pe Dănuț Căpățînă), pentru spălare de bani. Totodată, el a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, în dosarul „Oxigenul medical din spital”.

Liliana CHIRU

Citește și: http://www.replicaonline.ro/danut-capatina-trimis-in-judecata-de-dna-288938/

http://www.replicaonline.ro/danut-capatana-condamnat-la-inchisoare-cu-executare-288210/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369