REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fostul ministru Constantin Niţă, condamnat la patru ani de închisoare

Fostul ministru Constantin Niţă, condamnat la patru ani de închisoare

Replica API 27 mai 2017 | 01:04 448

Fostul ministru al Energiei Constantin Niţă a fost condamnat, vineri, de magistraţii instanţei supreme, la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu 30.000 de euro şi peste 300.000 de lei ca să intervină la primarul Iaşiului pentru atribuirea unui contract firmei UTI privind managementul traficului din oraş.

De asemenea, instanţa supremă a decis confiscarea sumei de 303.000 de lei de la fostul ministru Constantin Niţă şi menţinerea sechestrului pentru bunuri ale acestuia. Decizia instanţei supreme nu este definitivă. Judecarea în dosarul lui Constantin Niţă a început în septembrie 2016, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind încheiată după zece termene, în 9 mai, scrie News.ro.

La ultimul termen de judecată, fostul ministru Constantin Niţă a arătat, în ultimul cuvânt în faţa instanţei, că nu a primit niciun ban de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu ca să ajute firma acestuia să obţină un contract cu Primăria Iaşi, că este dezamăgit de solicitarea procurorului care cerut instanţei să-l condamne la închisoare cu executare şi că are încredere că va fi „o judecată dreaptă”.

“Sunt extrem de dezamăgit de propunerea Parchetului. Regret faptul că sunt într-o asemenea situaţie. Nu i-am pretins niciodată domnului Urdăreanu vreo sumă de bani, nu i-am promis nimic, niciodată. Nu am participat la nicio semnare de contract, doar i-am făcut cunoştinţă lui Urdăreanu cu domnul Mihai Ghirda (fost lider al PSD Braşov, n.r.). Mai departe, ce au făcut ei am văzut în rechizitoriu. Nu am luat niciun ban din acea societate. Vedeţi circuitul banilor, banii nu au ajuns la Niţă, nici la partid. Sunt un om responsabil, care a cunoscut sute de oameni de afaceri, a condus colective de oameni. Sunt profund marcat de această cerere a parchetului. Am încredere într-o judecată dreapta şi nu cred că pot să fiu condamnat pentru nişte fapte pe care nu le-am făcut”, spunea Niţă la ultimul termen al procesului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cam putin, pentru vopsitul si mafiotul asta !
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367