REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fostul primar Tudorel Calapod află în câteva zile dacă merge la închisoare pentru infracţiuni de corupţie

Fostul primar Tudorel Calapod află în câteva zile dacă merge la închisoare pentru infracţiuni de corupţie

Replica API 24 septembrie 2014 | 14:03 214

Situaţie bizară

Situaţie bizară

Tudorel Calapod

Fostul primar din Năvodari, Tudorel Calapod, va afla, peste o săptămână, dacă îşi va petrece următorii ani din viaţă după gratii. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a rămas în pronunţare în dosarul în care Calapod este cercetat pentru infracţiuni de corupţie, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie, în formă continuată şi pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. În luna februarie a anului trecut, fostul primar al oraşului Năvodari a fost condamnat de către Tribunalul Constanţa la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Tudorel Calapod este acuzat că, în mandatul său, a acordat ilegal certificatul de urbanism pentru construirea unui depozit de deşeuri toxice pe raza oraşului Năvodari, ce aparţinea italianului Roberto Vincentelli. Acesta din urmă a fost condamnat şi el la un an de închisoare pentru dare de mită. La începutul anului curent, Calapod, dar şi ceilalţi inculpaţi din dosar, au efectuat recurs la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care le-a respins apelul. Decizia nu a fost, nici de data aceasta definitivă, aşa că dosarul a ajuns la Curtea Supremă. După două termene (n.red.- 19 septembrie, ultimul termen), magistraţii au rămas în pronunţare. Pe 3 octombrie, fostul primar Tudorel Calapod va afla dacă va face închisoare sau nu. În acest caz, vom asista la o situaţie unică, probabil, în lume: actualul şi fostul primar al unui important oraş se află, în acelaşi timp, după gratii, pentru infracţiuni de corupţie.

Fostul primar din Năvodari, Tudorel Calapod, va afla, peste o săptămână, dacă îşi va petrece următorii ani din viaţă după gratii. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a rămas în pronunţare în dosarul în care Calapod este cercetat pentru infracţiuni de corupţie, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie, în formă continuată şi pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. În luna februarie a anului trecut, fostul primar al ora’ului Năvodari a fost condamnat de către Tribunalul Constana la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Tudorel Calapod este acuzat că, în mandatul său, a acordat ilegal certificatul de urbanism pentru construirea unui depozit de de’euri toxice pe raza ora’ului Năvodari, ce aparţinea italianului Roberto Vincentelli. Acesta din urmă a fost condamnat şi el la un an de închisoare pentru dare de mită. La începutul anului curent, Calapod, dar şi ceilalţi inculpaţi din dosar, au efectuat recurs la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care le-a respins apelul. Decizia nu a fost, nici de data aceasta definitivă, aşa că dosarul a ajuns la Curtea Supremă. După două termene (n.red.- 19 septembrie, ultimul termen), magistraţii au rămas în pronunţare. Pe 3 octombrie, fostul primar Tudorel Calapod va afla dacă va face închisoare sau nu. În acest caz, vom asista la o situaţie unică, probabil, în lume: actualul şi fostul primar al unui important oraş se află, în acelaşi timp, după gratii, pentru infracţiuni de corupţie.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367