REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fostul şef al Poliţiei Mangalia se declară scârbit: „Trăim într-o ţară în care veteranii de război caută în gunoi”

Fostul şef al Poliţiei Mangalia se declară scârbit: „Trăim într-o ţară în care veteranii de război caută în gunoi”

Replica API 13 ianuarie 2016 | 00:00 487

Nicolae Pescaru, faţă în faţă cu realităţile de zi cu zi

Nicolae Pescaru, faţă în faţă cu realităţile de zi cu zi

Nicolae Pescaru

Fostul şef al Poliţiei Mangalia, actualmente avocat, a trecut printr-o experienţă ce l-a marcat profund, după cum susţine chiar el. Nicolae Pescaru, pentru că despre el este vorba, se simte chiar scârbit de situaţia anumitor vârstnici, unii chiar veterani de război, care, în momentul de faţă, au ajuns la limita sărăciei, au ajuns să caute hrană prin gunoaie şi chiar să întindă mâna pentru a primi un ban.

Nicolae Pescaru, fostul şef al Poliţiei Mangalia, a relatat o întâmplare prin care a trecut şi care l-a marcat profund. „În urmă cu câteva zile am ajuns în centrul oraşului, în faţă unui magazin, cu diverse treburi. Pe partea cealaltă a străzii, lângă un coş de gunoi se oprise un bătrân. Era în haine de culoare închisă, dar curate şi îngrijite. Se uita în stânga şi-n dreapta de parcă ar fi vrut să fure ceva şi nu vroia să fie prins. Am devenit curios şi l-am urmărit ce face.

Cineva aruncase la coş o jumătate de covrig, proaspăt, pe care nu-l mai mânca. După ce s-a asigurat că nu-l vede nimeni, cu jenă de a nu fi văzut dar şi cu foame, a întins mâna şi a luat jumătatea de covrig din coşul de gunoi”, a scris el pe pagina de Facebook. Fostul poliţist şi-a continuat relatarea, scoţând în evidenţă faptul că a fost impresionat de faţa tristă a bătrânului, de părul alb şi frumos pieptănat, de ochii albaştri şi pătrunzători, dar mai ales faptul că avea câteva decoraţii adevărate pe piept.

„Mi-a spus că fusese pe front. Îmi era şi mie jenă să-i spun să arunce covrigul luat din gunoi, dar i-am dat să-şi ia câţiva covrigi şi bănuiesc că l-a aruncat când am plecat de lângă el. Nu a cerut nimic, era foarte politicos şi cultivat. Ştia să vorbească foarte corect şi am presupus că are cultură generală cât toată primăria. Am plecat de lângă el gândindu-mă la tatăl meu care nu mai este aici pe pământ şi care semăna cu acest bătrân. Am plecat gândindu-mă în ce ţară trăiesc, o ţară în care veteranii de război caută în gunoi! Îmi este ruşine şi voi încerca să schimb ce se poate şi să fac ce pot! Asta e întâmplarea şi recunosc că sunt marcat! Sunt revoltat, scârbit. Îmi era ruşine că şi noi l-am adus în starea aia”, a explicat Pescaru.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367