REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fostul senator Onaca a fost numit consilier al preşedintelui României

Fostul senator Onaca a fost numit consilier al preşedintelui României

Replica API 29 august 2012 | 00:00 166

Au câştigat împreună trei campanii

Au câştigat împreună trei campanii

Fostul senator PDL de Constanţa Dorel Constantin Onaca este, începând de ieri, consilier de stat la Cancelaria preşedintelui României. "Sunt foarte onorat de această numire. Am fost alături de preşedinte şi am câştigat împreună toate campaniile în care am fost implicaţi", a declarat pentru "Replica" proaspătul consilier constănţean al preşedintelui Traian Băsescu. În vârstă de 45 de ani, Onaca l-a susţinut pe Băsescu în campaniile derulate de acesta în 2007, la primul referendum de demitere câştigat de şeful statului, la alegerile prezidenţiale din 2009, câştigate, de asemenea, de Băsescu, dar şi la referendumul din luna iulie a acestui an, din care preşedintele a ieşit din nou câştigător. Cu o astfel de experienţă la activ, Onaca se va ocupa, şi la Cancelaria Preşedinţiei României, de probleme organizatorice. Cancelaria Preşedintelui elaborează şi coordonează agenda de lucru a Preşedintelui României, în colaborare cu departamentele şi compartimentele instituţiei prezidenţiale şi asigură legătura Preşedintelui României cu instituţiile statului în vederea rezolvării tuturor solicitărilor adresate acestuia. De asemenea, Cancelaria Preşedintelui coordonează domeniul relaţiilor internaţionale din perspectiva atribuţiilor constituţionale conferite Preşedintelui României. Nu în cele din urmă, asigură legătura şefului statului cu românii de pretutindeni şi menţine relaţia de colaborare cu instituţiile culturale şi cultele religioase. Fost deputat şi senator timp de 12 ani, Dorel Cosntantin Onaca este cunoscut pentru nenumăratele sale misiuni de salvare pe mare, sute de marinari români fiind eliberaţi din mâinile piraţilor africani şi aduşi acasă de către constănţeanul Onaca. Desemnat, pentru meritele sale, Consul general al Bangladeshului în România, Onaca este, de asemenea, avocat în Baroul Bucureşti, dar şi lector universitar în domeniile Drept Comercial şi Drept Maritim. Pe lângă firma sa de scafandri profesionişti, Onaca mai deţine şi un hotel în Eforie. Anterior numirii pe această funcţie, a fost consilier la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar înainte de asta a condus Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare. Onaca este membru al Adunării Naţionale a Bisericii Ortodoxe Române, distins cu Ordinul Naţional Pentru Merit, în grad de cavaler, membru al Parlamentului Mondial pentru Siguranţă şi Pace. De asemenea, el este preşedinte de Onoare al Federaţiei Române de Karate. De-a lungul timpului, Onaca a fost alături de Traian Băsescu în toate campaniile sale electorale, pe care le-a şi câştigat, constănţeanul fiind responsabil cu organizarea logistică.

Traian Băsescu şi-a repus în funcţii consilierii

În cursul zilei de ieri, pe site-ul Preşedinţiei României, a fost publicat şi un comunicat de presă referitor la decretele şi decizii le semnate de Traian Băsescu. Iată, conform acestui comunicat, consilierii preşedintelui: Cristian Diaconescu, consilier prezidenţial; Iulian Chifu, consilier prezidenţial; Virgil Punescu, consilier prezidenţial; Bogdan, consilier prezidenţial; Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu, consilier prezidenţial; Daniel Petru Funeriu, consilier prezidenţial; Bogdan Alexandru Drăgoi, consilier prezidenţial; Iulian Fota, consilier prezidenţial pentru securitate naţională; Bogdan Oprea, consilier de stat la Departamentul Comunicare Publică şi purtător de cuvânt al Preşedintelui României; Dinu Delia, consilier de stat la Compartimentul Protocol; Dinu Claudiu Constantin, consilier de stat la Departamentul Constituţional Legislativ; Pişcociu Gabriel Cristian, consilier de stat la Compartimentul Probleme Cetăţeneşti; Moldoveanu Daniel Andrei, consilier de stat la Departamentul Securitate Naţională; Tomac Eugen, consilier de stat la Cancelaria Preşedintelui; Onaca Dorel Constantin, consilier de stat la Cancelaria Preşedintelui; Hriţuc Cristian Gabriel, consilier de stat la Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă; Boboc Raluca, consilier de stat la Departamentul Analiză Politică.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367