REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fratele Luminiţei Călin ştie cine este asasinul surorii sale

Fratele Luminiţei Călin ştie cine este asasinul surorii sale

Replica API 21 octombrie 2011 | 00:00 166

Florin Vasile: "Aştept rezultatele de la Mina Minovici şi vor urma plângeri penale"

Florin Vasile: "Aştept rezultatele de la Mina Minovici şi vor urma plângeri penale"

Deşi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a anunţat în mod oficial rezultatele expertizei Institutului de Medicină Legală Mina Minovici în ceea ce priveşte craniul găsit în câmp, în comuna Crucea, fratele femeii identificate spune că nici până în prezent nu a primit o adresă oficială pe această temă. "Nu am primit încă nici un rezultat, încă aştept, nu a venit nimeni să îmi spună ceva clar, negru pe alb", spune Florin Vasile, fratele Luminiţei Călin, asistenta universitară dată dispărută până la momentul identificării acelui craniu.

Mai mult, bărbatul a declarat că, după ce va primi rezultatele de la Mina Minovici, intenţionează să facă mai multe plângeri penale. În ciuda faptului că încă nu i s-a comunicat verdictul, se pare că bărbatul a acceptat ideea că sora sa este moartă: "Aştept să îmi dea rezultatele şi vor urma plângeri penale". De asemenea, acesta a precizat că nu intenţionează să se limiteze la rezultatul analizelor, indiferent care ar fi verdictul acestora: "Nu analizele acestea sunt cele mai concludente. Eu vreau să aflu data decesului, motivul crimei şi multe altele. Moral, îi sunt dator cu asta", afirmă Florin Vasile, care este convins că sora sa era deja moartă când ar fi fost sfâşiată de câini. Ipoteza potrivit căreia Luminiţa Călin a fost sfâşiată de câini a fost furnizată de către anchetatori, care în continuare fac cercetări pentru a stabili cu exactitate motivele decesului. Amintim că Luminiţa Călin a fost dată dispărută pe 10 decembrie 2010, după ce a fost urmărită în trafic, de la Dorobanţu până lângă Stupina de o patrulă formată dintr-un poliţist, Cristian Zbenghea, şi un paznic, Ion Hazur. Cei doi au spus că au urmărit-o în trafic întrucât nu a oprit semnalelor şi că ar fi circulat cu luminile farurilor stinse. La un moment dat, Luminiţa Călin a coborât în câmp, lângă Stupina, după ce i s-a împotmolit maşina şi a reuşit să fugă de lângă patrulă, poliţistul şi paznicul luând decizia de a nu continua căutările. Revenind la Florin Vasile, facem precizarea că acesta susţine că, înainte să dispară, sora lui ar fi retras din bancă în jur de 80.000 de euro, femeia devenind astfel o ţintă. Întrebat dacă bănuieşte cine s-ar afla în spatele dispariţiei surorii sale, deşi nu a vrut să spună numele celui pe care îl bănuieşte de crimă, Vasile Florin susţine că ştie cine este făptaşul: "Ştiu şi eu, ştiţi şi dumneavoastră, ştie toată lumea de fapt". Cazul Luminiţei Călin a făcut vâlvă în presă, motiv pentru care mulţi avocaţi au refuzat să îl preia, mai declară fratele acesteia. "Mulţi avocaţi au refuzat deoarece era implicată mass-media. Au fost şi avocaţi care mi-au spus că acceptă cazul cu condiţia să nu implic mass-media". Bărbatul nu a fost de acord, pentru că, spune el: "Sunt multe lucruri pe care eu le aflu din ziare, întâi află presa şi abia după eu".

Camer NEGIP

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102