REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fraţii Lupu şi Ahduan Iuzeir, reţinuţi după percheziţii: au ţepuit mai multe firme cu file CEC false

Fraţii Lupu şi Ahduan Iuzeir, reţinuţi după percheziţii: au ţepuit mai multe firme cu file CEC false

Replica API 18 aprilie 2014 | 00:00 354

Evazioniştii luau marfa şi o vindeau mai departe

Evazioniştii luau marfa şi o vindeau mai departe

Cei trei indivizi, săltaţi de oamenii legii în urma percheziţiilor din seara de miercuri, 16 aprilie, au fost reţinuţi şi propuşi spre arestare. Este vorba despre fraţii Mihai şi Marian Lupu şi Ahduan Iuzeir (directorul firmei Crisago Transport), care sunt bănuiţi de evaziune fiscală prin folosirea unor instrumente de plată fără acoperire. Mai exact, ei sunt suspectaţi că au achiziţionat, în perioada decembrie 2013 - aprilie 2014, ulei de motor, cauciucuri, motorină, ATV-uri, dar şi alte bunuri, pentru care au emis file CEC false. Păgubite sunt firme din Bucureşti şi Constanţa. Pentru a da ţepele, bărbaţii se foloseau de numele SC Valsoft SRL Constanţa, firmă fantomă, după cum precizează surse judiciare.

Acţionând în baza Programului "Antifraudă", poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa au organizat şi realizat un flagrant cu sprijinul poliţiştilor din cadrul D.O.S. - I.G.P.R. şi S.O.S. Constanţa, ocazie cu care au fost identificaţi Marian Lupu de 33 ani, Mihai Lupu, de 33 de ani şi Ahduan Iuzeir, de 34 de ani, toţi din Constanţa. Urmare a probatoriului administrat de către poliţişti, s-a constatat faptul că cei trei bărbaţi au desfăşurat o activitate infracţională complexă şi continuată de înşelăciune a mai multor reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din Constanţa şi Bucureşti, atribuindu-şi calităţi mincinoase. Astfel, bărbaţii achiziţionau diverse bunuri pe care, în momentul preluării, le achitau prin emiterea în fals de file CEC sau bilete la ordin, marfă pe care ulterior o valorificau în interes personal. Ca urmare a prinderii în flagrant a celor trei s-a procedat la efectuarea a opt percheziţii la domiciliile acestora, precum şi la sediul social al societăţii pe care bărbaţii pretindeau a o reprezenta. Descinderile au fost efectuate de către poliţiştii de la S.I.F. cu sprijinul luptătorilor S.A.S. Constanţa, fiind astfel ridicate înscrisuri şi bunuri care vor constitui mijloace materiale de probă. Prejudiciul estimat se ridică la suma de 497.240 lei, din care au fost recuperate bunuri în valoare de 400.000 de lei. În cauză, faţă de cei trei s-a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de arestăre preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în prezent bărbaţii fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals în concurs şi în formă continuată.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102