REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Frauda la BACALAUREAT: la Mangalia, o clasă întreagă a primit subiectele rezolvate, în timpul examenului!

Frauda la BACALAUREAT: la Mangalia, o clasă întreagă a primit subiectele rezolvate, în timpul examenului!

Replica API 10 iulie 2013 | 00:00 957

Exclusiv

Exclusiv

Situaţie explozivă la Mangalia! Este vorba de examenul de maturitate, de Bacalureatul 2013, unde 23 de elevi ar putea fi acuzaţi de dare de mită. Ne referim aici la problema iscată la ultima probă, cea de alegere a profilului, derulată vineri, 5 iulie, care a pus pe jar atât reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, cât şi poliţiştii.

Mai exact, la Liceul Ion Bănescu, oamenii legii au fost sesizaţi prin 112 de faptul că , într-o bancă a unei săli de clasă, din cadrul respectivei unităţi de învăţământ, au fost găsite două copii xerox ale unor subiecte rezolvate. Însă, după ancheta derulată de poliţişti, vine vestea bombă! Nu doi copii au primit subiectele rezolvate, ci o clasă întreagă, ceea ce înseamnă 23 de elevi, susţin poliţiştii. Potrivit anchetatorilor, camerele de supraveghere din respectiva unitate de învăţământ ar fi suprins cum directorul şcolii numărul 1 din Mangalia, Florin Pădureanu, membru în comisia de examen, a intrat în sala de clasă şi a dat copiilor foile xerox cu subiectele rezolvate. Însă, acesta spune că nu este adevărat. "Nu este adevărat, nu am ce să declar. Vă spun, pe camerele de supraveghere se vede cum eu eram pe hol, aşa cum trebuia să fiu, şi nu în clasă. Mai mult nu am ce să spun. Nu am nici un amestec", a declarat, pentru "Replica", Florin Pădureanu.

Însă, oamenii legii au mai spus că elevii ar fi recunoscut faptul că au dat bani pentru a primi subiectele deja rezolvate, dar nu direct lui Pădureanu, ci unei femei, fiind vorba de un interpus. Despre acest lucru, Florin Pădureanu a spus: "Nu ştiu nimic". Cel mai probabil, elevilor li se va anula examenul de Bacalaureat şi nu-l vor putea susţine nici în toamnă, fiind vorba de infracţiune de dare de mită. Dosarul se află acum la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, cercetările continuând.

Vom reveni cu detalii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218