REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Funcţia de consilier local, prea mică pentru fostul primar Moinescu

Funcţia de consilier local, prea mică pentru fostul primar Moinescu

Replica API 15 octombrie 2015 | 00:00 239

Liberalii merg pe mâna lui Iordache la Medgidia şi cu Radu la Mangalia

Liberalii merg pe mâna lui Iordache la Medgidia şi cu Radu la Mangalia

Dumitru Moinescu, Marian Iordache

Ca urmare a fuziunii cu PDL, organizaţiile PNL din toată ţara sunt conduse de câte doi copreşedinţi. Conducerea bicefală nu este valabilă în cazul filialelor unde PNL are primari în funcţie. Decizia, care mai arată că primarii în funcţie sunt şi candidaţii din 2016, a fost prezentată şi la Constanţa, de dată recentă, în cadrul unei şedinţe la care a partricipat şi Cezar Preda. Cu noduri în gât, foştii pedelişti declară (oficial!) că se vor supune deciziei partidului şi îi vor sprijini pe cei cărora voiau să le „sufle” calitatea de viitor candidat al partidului la alegerile din 2016.

Este şi cazul Mangaliei, unde Cristian Radu va conduce singur filiala PNL Mangalia, iar funcţia de copreşedinte, deţinută până la acest moment de fostul pedelist Vasile Dorel Toma, nu va mai exista. În plus, lui Toma i se „taie” şi ocazia de a intra în competiţia internă a partidului privind desemnarea candidatului PNL la Primăria Mangalia. „Este o decizie pe care o respectăm. E adevărat însă că orice schimbare de strategie ne dă peste cap. Echipa mea (membrii fostului PDL Mangalia – n.r.) e dispusă să respecte decizia partidului şi Cristian Radu va fi candidatul nostru la primărie.

Suntem decişi să rămânem în echipă, acesta este punctul nostru de vedere acum”, a spus Toma, întărind cuvântul „acum”, semn că nimic nu rămâne chiar bătut în cuie! Şi la Medgidia situaţia este deranjantă pentru foştii pedelişti, în sensul că Dumitru Moinescu îşi anunţase intenţia de a candida la Primăria Medgidia din partea PNL. El nu mai are acum şansa de a intra în competiţia internă a partidului de desemnare a candidatului, văzându-se nevoit să îl sprijine pe actualul primar PNL şi fostul său adversar de la alegerile anterioare, Marian Iordache.

„Dacă aceasta este decizia partidului... noi toţi trebuie să o respectăm”, a spus Moinescu, evident fără entuziasm. Întrebat dacă va avea „onoarea” de a figura printre primii în lista de consilieri la alegerile din 2016, Moinescu a dat de înţeles că nu este interesat. Mai mult, un fost lider PDL, actualmente liberal, a ţinut să comenteze: „Să fim serioşi! Moinescu nu poate fi doar un simplu consilier. Are atâta experienţă în spate... Vom vedea pe parcurs ce se va întâmpla, nu se poate ca el să fie doar consilier local”, a spus fostul pedelist.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369