REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Generalul Oprea îl refuză pe preşedintele Iohannis: NU DEMISIONEAZĂ

Generalul Oprea îl refuză pe preşedintele Iohannis: NU DEMISIONEAZĂ

Replica API 27 octombrie 2015 | 00:20 231

Prima reacţie a vicepremierului după accidentul în care a murit poliţistul Gigină

Prima reacţie a vicepremierului după accidentul în care a murit poliţistul Gigină

Gabriel Oprea

Gabriel Oprea nu-şi dă demisia! Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a susţinut, luni, o declaraţie de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Subiectul principal: tânărul poliţist care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, în timp asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea. Lideri politici şi organizaţii neguvernamentale au cerut demisia lui Gabriel Oprea din funcţiile de vicepremier şi de ministru de Interne, dar şi lămurirea circumstanţelor accidentului în urma căruia poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa.

În acest context, Gabriel Oprea a reacţionat: „Aş vrea să răspund unor întrebări adresate în spaţiul public care nu se referă la aspectele anchetei penale aflată în desfăşuare. În seara de 20 octombrie s-a petercut o tragedie. Poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în misiune şi nimic din ceea ce spunem sau facem nu poate alina durerea familiei lui, a soţiei, nu poate mângâia o familie care tree printr-o astfel de dramă. Ca tată, ştiu că nu există cuvinte sau gesturi care să poată cuprinde această suferinţă. Din respect pentru familia îndurerată am ales să nu fac declaraţii publice imediat după accident sau înaintea înmormântării (...)”.

„N-am văzut accidentul. Nu am ştiut că este vorba de accident“, a spus vicepremierul. „La un moment dat coloana s-a oprit. Nu am ştiut de ce. N-am văzut accidentul. Nu am ştiut că este vorba de accident. Am văzut maşina de poliţie din faţă oprită şi pe cei doi poliţişti coborând şi alergând. Unul dintre ei mi-a făcut semn să continuăm deplasarea. După ce am depăşit locul accidentului am aflat ce s-a întâmplat. Am comunicat imediat cu şefii de structuri din MAI pentru intervenţia de urgenţă a echipajului SMURD şi le-am solicitat să fiu permanent informat cu privire la ce se întâmplă. Echipajul SMURD-ul a ajuns la locul accidentului în mai puţin de 4 minute. Din păcate, colegul nostru n-a putut fi salvat. Sunt îndurerat de această pierdere. În ceeea ce mă priveşte speculaţiile potrivit cărora, în activitatea mea, aş fi încălcat legea folosind coloana fără temei legal, vă asigur că sunt nefondate (...)“, a conchis Oprea.

Cu câteva minute înainte de discursul lui Oprea, premierul Victor Ponta declara, referitor la situaţie: „Strict politic, cred că e o lecţie foarte bună pentru toţi, şi pentru domnul Oprea. Îmi aduc aminte că în fiecare dimineaţa îl chema Klaus Iohannis să-i spună să rupă coaliţia şi să-l pună prim-ministru, după aia venea doamna Gorghiu la Ministerul de Interne la cafea, după aia Predoiu înălţa nişte ode prin presă. Fiind vorba despre un caz cercetat de către Parchet, după cum ştiţi foarte bine, eu am o interdicţie de la CSM, nici măcar cazul meu nu am voie să-l comentez că afectez independenţa justiţiei. Cu atât mai puţin pot să comentez un alt caz aflat pe rolul Parchetelor”, a declarat Victor Ponta.

Însă ziua de ieri nu avea să se încheie cu atât. Oamenii au ieşit din nou în stradă, cerând demisia lui Oprea, în timp ce Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe la Palatul Cotroceni, a declarat: „Având în vedere că opinia publică este foarte preocupată de evenimentele de săptămâna trecută - accidentul care a avut loc şi, din nefericire, a şi murit un poliţist care s-a aflat la datorie, am avut o intervenţie ieri şi în continuare astăzi l-am invitat pe vicepremierul Oprea la o discuţie fiindcă am dorit să primesc lămuriri şi explicaţii suplimentare. Am avut această discuţie în cursul acestei seri (ieri - n.r.). L-am sfătuit pe dl. vicepremier Oprea să-şi dea demisia”. La scurt timp după declaraţia lui Iohannis, Oprea a reacţionat prin intermediul unui comunicat de presă, precizând că nu demisionează: „Nu sunt vinovat şi îmi voi continua activitatea la Guvern”.

Mirela Sorina PASCAL, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367