REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Geoană: PSRO va candida cu liste și candidați proprii la locale și parlamentare

Geoană: PSRO va candida cu liste și candidați proprii la locale și parlamentare

Replica API 15 februarie 2016 | 00:12 375

Partidul Social Românesc (PSRO) va candida cu liste și candidați proprii la alegerile locale și parlamentare din 2016, a anunțat, duminică, președintele formațiunii, Mircea Geoană.

"PSRO este o alternativă la actualul carusel de partide tradiționale și considerăm că este obligatoriu, în condițiile în care în jurul PSD și al sateliților acestuia și al lui Traian Băsescu s-a constituit o adevărată coaliție a răului, care încearcă să perpetueze vechiul sistem politic, vechiul sistem corupt și mafiot, vechiul sistem care încearcă să-și salveze privilegiile și să schimbe mersul justiției, avem obligația împreună cu cei care cred în aceste idealuri de schimbare și de transformare adevărată să creăm o alternativă mai puternică. Și, de aceea, suntem deschiși pentru stabilirea de acorduri de guvernare și de majorități post electorale cu partide care doresc să vină în întâmpinarea crezului și priorităților noastre. Este vorba de PNL, de alte formațiuni de talie poate mai mică, că e vorba de platforme civice, de cetățeni care doresc să reprezinte adevărata schimbare. Decizia noastră este să intram într-o discuție post electorală și un acord politic post electoral cu PNL. Este un pas pe care am stabilit să-l facem în perioada imediat următoare", a afirmat Geoană într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, alianța va fi una post electorală cu PNL, în condițiile în care "PSRO este un partid social democrat modern", iar liberalii au o altă doctrină.

"Nu creăm niciun fel de amalgam între două doctrine diferite, suntem două partide diferite. Avem un acord de colaborare parlamentară cu PNL din aprilie anul trecut. Avem o bază de colaborare și o bază de dialog... tot ce înseamnă o colaborare în ziua votului și după ziua votului este o consecință firească a acestor lucruri. Dacă vor fi două tururi, și sper să fie două tururi (...), candidatul cel mai bine plasat va fi susținut", a explicat Geoană, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614