REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Gheorghe Hânsă şi Corina Martin se lansează împreună în turism

Gheorghe Hânsă şi Corina Martin se lansează împreună în turism

Replica API 26 noiembrie 2014 | 21:29 149

În plin proces de resuscitare a turismului în prezent aproape inexistent la Cernavodă, primarul Gheorghe Hânsă caută soluţii şi susţine că, recent, le-a găsit. Luni, în cadrul şedinţei consiliului local, oraşul Cernavodă a aderat la Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării, "patronată" de Corina Martin.

“Noi suntem într-un proces dinamic de dezvoltare a turismului în zonă şi nu numai în Cernavodă, dar în primul rând zona Cernavodă, care ne interesează foarte tare, de la turismul de cunoaştere de o zi, până la pescuit etc etc, dar şi cel istoric şi pentru asta muncim, investim, proiectăm. De asemenea, ne interesează foarte mult cei care vin pe croazieră şi sunt mulţi, foarte mulţi. La noi, acostează între 200 şi 300 de vase de croazieră, pe Dunăre, de acelea mari, frumoase şi cu mulţi nemţi. Acostează în fiecare an câte 200 – 300 de astfel de vase şi nu avem deocamdată ce să le oferim, să fie interesant, să rămână în noaptea aceea în oraş şi nu pe vasul lor. Deci, avem o strategie de dezvoltare a turismului. De săptămâna aceasta, începem construcţia centrului naţional de informare turistică, în centrul oraşului, adică avem o perspectivă. Problema este că din ce am învăţat, din ce am văzut la alţii, nu poţi dezvolta turismul, nu poţi deveni atrăgător aşa singur, ca o insulă, ci împreună cu ceilalţi. Fiecare trebuie să-i facă celuilalt publicitate. De aceea ne-am înscris în această asociaţie, care este destul de activă, mare şi am să dau un simplu exemplu: cele 6.000 de flyere pe care le facem noi acum odată cu acest centru turistic nu vor fi distribuite numai în Cernavodă, ci şi la hoteluri din Mamaia sau din Constanţa şi le vom avea şi la Tropaeum Traiani – Adamclisi, astfel încât turistul de acolo să poată spună că vine la Cernavodă, că îl interesează ceva”, a spus Hânsă, pentru Replica.

Cu alte cuvinte, între oraşul Cernavodă şi asociaţia lui Martin va exista o relaţie de ajutor reciproc, un fel de troc organizatoric în domeniul turismului local. “Exact! Şi noi, celorlalţi şi ceilalţi pentru noi. Turistul nu vine în Cernavodă de la Baia Mare. Niciodată. El vine pentru o zonă în care se interesează de istorie, de nou. De aceea, i-am căutat noi (pe Asociaţia Litoral – Delta Dunării), ei au venit în întâmpinarea noastră şi ne-am afiliat”, a concluzionat Hânsă, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369