REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Gheorghe Moldovanu vrea să continue proiectele: ”A trecut momentul golănelilor în politica românească”

Gheorghe Moldovanu vrea să continue proiectele: ”A trecut momentul golănelilor în politica românească”

Replica API 28 aprilie 2016 | 00:25 887

Primarul din Albeşti candidează pentru încă un mandat

Primarul din Albeşti candidează pentru încă un mandat

Gheorghe Moldovan

Este primarul comunei Albeşti de mai mulţi ani şi a decis să candideze şi anul acesta, pentru a continua proiectele pe care le-a început, proiecte pentru care, susţine acesta, a obţinut toate aprobările necesare. Gheorghe Moldovan consideră că orice om ocupă o funcţie publică, mai cu seamă cea de primar, trebuie să se comporte ca şi cum s-ar comporta în propria familie. Totodată, edilul, care se află şi pe lista Consiliului Judeţean PNL, spune că este dezamăgit de faptul că alte oraşe mai mici decât Constanţa care primesc mai puţini bani, arată mai bine ca oraşul de la malul mării, motiv pentru care vrea să fie alături de PNL în procesul acesta de a schimba faţa localităţii noastre.

Reporter: Cu ce proiecte veniţi la alegerile din acest an pentru Primăria comunei Albeşti?

Gheorghe Moldovan: Mi-a trebuit mult timp să mă hotărăsc să mai merg în continuare pentru că este un drum destul de complicat ca să pot lucra într-o funcţie de administraţie publică locală. Politicienii nu sunt atenţi la ceea ce se întâmplă în local şi de cele mai multe ori uită de unde au plecat. Şi atunci am spus că trebuie să continui. Am în derulare o serie de proiecte care, dacă ar fi să le întrerupem acum şi să vină alt primar, ar trebui foarte mult timp să priceapă şi atunci mi-am zis că trebuie să continui aceste proiecte, dat fiind faptul că acum se deschid o serie de măsuri pe fonduri europene şi nu mai este foarte mult timp pentru a putea să depui un proiect care necesită o serie de documente şi avize pe care le obţii aşa cum le obţii. Comuna Albeşti este o comună cu foarte multe probleme, cu foarte multe drumuri, cu distanţe mari între centrul comunei şi celelalte sate, cu 5 şcoli şi grădiniţe care trebuie întreţinute chiar dacă fondurile sunt puţine. E foarte greu să putem menţine un anumit nivel. Am reuşit o serie de proiecte la începutul primului mandat şi acum vreau să le continui. (...) O problemă am avut într-un cartier de locuinţe în care trebuia să aducem apă şi curent. Am amenajat o bază sportivă pe fonduri guvernamentale şi acum avem în plan proiecte foarte importante. La drumuri stăm cel mai prost din punctul ăsta de vedere pentru că am fost prinşi într-un master plan al RAJA cu canalizaree şi am aşteptat ca să facem lucrarea în paralel. (...)

Rep.: Care din proiectele realizate până acum credeţi că este mai important? De care aveau oamenii mai multă nevoie? Aţi accesat fonduri europene pentru acestea?

G.M.: Fiecare proiect este important pentru mine, exact ca un părinte care are mai mulţi copii. La fiecare ţine la fel de mult. Primul proiect pe fonduri europene a fost cel legat de asfaltarea drumului care leagă satele Albeşti, Cotul Văii şi Vârtop şi care a deschis calea unor investitori care s-au aşezat în zona acestui drum. De asemenea, avem transport local din jumate în jumate de oră. Oamenii mergeau pe jos până acum la staţiile de microbuz. (...) De asemenea, e un proiect care va rămâne, şi anume o şcoală. (...) Sunt foarte bucuros de acest Complex sportiv pentru că eu, de când am venit în Albeşti m-am ocupat foarte mult de partea sportivă a comunei şi acum vreau să rămână un stadion modern. (...) Cel mai mult mă bucur pentru că am putut să fac în aşa fel încât să mă revanşez faţă de locuitorii Albeştiului.

Rep.: Aţi simţit simţit că aţi avut sprijinul necesar din partea PNL pentru a vă desfăşura activitatea? La un moment dat spuneaţi că aţi ajuns la capătul puterilor.

G.M.: PNL nu prea a avut aşa mare putere într-o perioadă scurtă. Ne-am luptat să punem acel USL la putere şi s-a destrămat această alianţă, cu toate consecinţele negative pentru primari. Mai ales în judeţul Constanţa, la a cărui conducere se află cei de la PSD care au priorităţile şi interesele lor. În măsura în care partidul a putut să mă sprijine mai mult moral decât prin alte resurse. Au stat aproape de mine, ne-am sfătuit şi atunci când am putut să ne ajutăm, ne-am ajutat. Trebuie să avem o strategie pe care să o urmărim indiferent de cine vine la putere. (...)

Rep.: Din partea Consiliului Judeţean, care este condus de PSD, aţi avut parte de vreun sprijin?

G.M.: Este cunoscută relaţia mea cu Consiliul Judeţean. În comună la noi, oricine ar vrea să vină, nu poate să vină din cauza drumurilor. Este drumul judeţean Mangalia - Negru Vodă care arată jalnic şi este şi un drum judeţean care leagă satul Arsa de acesta. E vorba de numai 3 km şi nu se poate circula. Oamenii circulă pe drumul de exploataţie agricolă. Am făcut nenumărate demersuri la CJC, am încercat prin toate căile. Am vorbit şi la Guvern, la Preşedinţie. Sunt 3 km care izolează satul Arsa. E aproape de Mangalia, reprezintă o zonă de interes şi sigur ar veni foarte mulţi oameni. (...) Eu am avut 29 de km de drum scos la licitaţie pe programul PNDI, în faza de achiziţie. Venind Guvernul Ponta, a tăiat acest program şi comuna Albeşti a fost afectată. (...)

Rep.: Ce v-a determinat să vă alăturați organizației județene a PNL?

G.M.: Este o strategie a PNL de a promova oameni de încredere. Mă bucur că m-am regăsit printre ei și probabil că nu sunt singurul pe care partidul se bazează. Și atunci noi vrem ca, în condițiile în care vom câștiga, să sprijinim partidul să câștige președenția CJC pentru a nu mai avea problemele pe care le-am avut. Județul este primul după București care cotizează la bugetul de stat și pe mine mă doare sufletul să mă duc și să văd județe de buzunar care arată mult mai bine în tot ceea ce privește infrastructura, baza turistică etc. Nu pot să accept ca orașul Constanța să rămână blocat din anumite rațiuni.

Gheorghe Moldovanu spune că ”a trecut momentul golănelilor în politica românească” și că e vremea ca actualii politicieni să ducă la bun sfârșit proiectele pe care le au în vedere și să ia mai în serios funcțiile pe care le au.

Geanina DRĂGOI

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614